[I/A]モンスト怪物彈珠(台/日) [14] 七大罪合作

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
都無乜嘢好討論

每個月loop霸塔禁獄未開大地
出新關一係就超砲刷運
一係就極難淨係賣某一兩隻角打
悶到爆極運唔想刷 運bonus 紋章長期唔更新
轟絕 超究極嗰啲淨係賣某幾隻角色已經唔想打
真係淨係等出合作先會想抽下打下關
台版冇巨人合作推左幾十頁又唔見你講
如果有人閒時repost下生放送嘅圖可能會推多少少嘅
香港應該都真係少人玩
打金果,佢係咁出鳩果,
又不斷回體比我,嘥時間
呢隻game玩法一直都係一成不變
依家永遠都係新角新角再新角
珠同珠之間差别甚少
改一改少少野就當新珠出
求下ms出下新玩法
唔好再喺舊基礎出少少野當update
真係越玩越悶
越做越垃圾,快D執咗佢啦
好玩喎d轟絕

抽爆
老玩家表示除咗有合作,而家連抽蛋嘅興趣都冇埋,真係收得皮
悶撚到諗著放左個分身acc
點知無人收

糞game食左幾年老本都唔肯加新野
加下d東南西北塔就當新野
出極都係比人刷極運
其實所謂既新野大家想要乜
航海其實都算新野 但都又係疊運
不過隻game既玩法係彈珠 其實點出都係尼個玩法
老玩家表示雖然隻game收皮,但都係要抽爆
1)如果打金果,實有一粒金果
2)幫手罐唔只起打塔用,平時關都可以會適正竉
3)疊運必出金果
4)唔好起出合作時,就出塔,消化唔哂
出下story mode
出下排行鬥高分
出下pvp
出下新系統eg裝備系統之類

其實呢d其他驚都出過哂
但起碼比玩家有下新目標
大佬而家打轟絕為乜?為極運
打合作為乜?為極運
抽蛋為乜?為左方便d極運
成隻驚為左極運而玩
但d極運極完其實又倉管極運到1000隻又點?

佢最後一次叫做有新野已經係禁獄
起碼有個目標想爆到塔拎到隻出得場既剎那
之後個d咩東南西北,咩舊超絕,咩未開大地
問心打完一次都唔會想再打啦
特別我呢d玩左成5-6年,近呢2年好似玩緊同一樣野
完全係作業式打機
今年直頭當login game算

唯一欣賞係佢仲可以keep著出新系列
獸神化同獸神改就算鳩數以前都會期待下,而家有d獸都懶得獸
金果同疊運真係要搞搞
尼啲優化我覺得對於一個玩到悶既玩家黎講冇乜吸引力喎
1)依家係怪彈日開鈴其實已經好好出
2)尼個冇咩可能 出咗就少好多人抽 因為有啲關有一隻最適正已經好好打
3) 省好多時間 但本質上都係疊運
4)尼個我覺得還好 依家冇玉樓好快打完 而且未必個個有存石既習慣 合作出塔起碼可以有100石你抽

其實我覺得最主要係”彈珠”尼個玩法玩到悶咗
除非佢連尼個基本玩法都改變
唔係既話出黎黎去去都係嗰啲
Story mode=動畫
裝備=紋章、果實
排行榜你指鬥邊方面高分?
PvP就算有都未必整到好玩 因為射彈珠個玩法太單一
反而怪彈連遊戲咁常見既社群系統都冇出
有時打機未必真係想玩嗰隻game
而係想有人陪你共鬥既感覺
用動畫補返隻遊戲故事好反智我打機仲要走去睇佢動畫先個個角色咩背景
又唔係漫改遊戲

排行玩法好多架
鬥大力又得鬥快又得
出面大把遊戲有唔同既活動類型啦
我求其舉呢d都大把
都未講佢地自己都可以諗

pvp之前有隻抄佢既塗鴉大亂鬥彈珠咪一樣出到pvp一樣都好好玩

根本要有新野玩話都無咁易
mixi自己不思進取想食老本
寧願放心機係side product出電影動畫卡game都唔肯轉下新野
加埋d死忠成日死護著隻game講到隻game無新意係有苦衷有理由咁
唔係講緊一年內無新野玩
係講緊呢2-3年都無乜

要講執就有排都未到ms既
但慢慢少人玩就一定日港台youtuber都少左一炸
講起死忠巴哈都大把
夠膽係個邊批評一句mixi話隻驚悶
分分鐘比人插到del comment

我夠膽講如果玩多過呢隻驚4年既人肯定feel到呢1-2年ms係幾咁原地踏步
出動畫真係好on9 出一次當宣傳都算
居然keep住出 仲出埋電影 宣傳向既劇情都唔會高汁得去邊
如果怪彈要係game入面加劇情 都只可以好似其他game咁係獲得新角色時有幾句對話
不過對我黎講有冇劇情其實冇所謂

鬥快記之前好似有過尼啲活動
出動畫/電影其實係值得高興既事
不過係d劇本出問題
間中一兩套失水準都接受到
但係而家大部份都係劣評
官方編劇個腦真係裝屎
不過呢到個個都屌隻驚
討論風氣又真係冇乜
我諗就算有人玩都唔想入黎 走去巴哈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞