mac big sur 報告區

263 回覆
16 Like 1 Dislike
Zoom load入去好慢,中途用就無乜問題
我覺得靚過
功能上可能我都係用黎做野冇咩特別
等多代arm啦
會唔會zoom APP 未更新?
佢個風扇係鳩吹 離CPU好遠
MBA (2013 Mid) - 11"
上咗 Big Sur 之後多番 20GB 位出嚟(部機得 128GB,所以好覺眼)

呢兩日等 Showroom 有 ARM 機 sample 可以試吓時,再睇吓換唔換好!
多20GB咁正

唔會lag咗咩
冇散熱功能既風扇
有冇人睇到4k netflix? 點解我up完都唔見netflix有show ultra HD出嚟嘅?係咪香港無?

利申:imac 2020, netflix plan已經係premium。
我呢 D 只係用嚟睇吓 YouTube,上吓網用嘅
反而覺得佢仲順咗喎
我用緊Mojave 都想升
有冇人Big Sur 用唔到sidecar
電腦睇NETFLIX 4K要Windows app睇, 如果唔係就電視睇
Mac OS唔 support netflix 4K 勁弱智
big sur+safari 14唔係開始support 4k netflix咩?
唔見有更新喎,話時話,macos個app store有冇得手動check更新?
其實係咪想用幾年掃走晒舊世代軟件?將來想乜鳩都變晒所謂apps?咁個世界就麻煩,宜家我裝啲咩落去佢仍然管唔到我,遲啲越來越極權
有冇完美方法downgrade返去Catalina
Big sur開唔到netbean
應該同當年強迫64bit一樣 新app用新寫法直接適應 舊app就用更新去過渡 唔更新果堆app就用新版os 去淘汰
AGGAR
Apple 唔會一野就轉哂
developer 都有部kit 比佢地過渡
新air design 根本fail
fail在intel 根本跟唔上,咁都拎去賣同呃鳩人有咩分別
所以咪出M1
巴打你係咪都係咁?
我kick左係到幾個鐘啦..
我睇完你第一個留言已經禁左
跟住睇埋下面嚇死不過好彩冇事
全部野都係到!
唔該晒巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞