mac big sur 報告區

263 回覆
16 Like 1 Dislike
btw, mbp 13 2020
我仲用緊Mojave
其實舊機用big sur係用唔到iOS app,要用就用m1版?有d唔識野既電腦資訊網話可以用到。
定只係我唔識野
屌你 用唔撚到vmware 用左5分鐘都無就downgrade返
最好洗機重裝 直接update好多bug
我up完用唔到handoff 搵唔到其他device, 重裝先正常
有冇人airpods switch咗去iphone switch唔返去mac
未index哂
MBA 2013 8GB RAM同一部haswell 4440 hackintosh都順利用緊
有冇人升咗big sur之後啲電去得快咗
2014 late iMac 順利升級。 無咩問題發現。幾順
順咗好多
Indexing緊

插住電過一晚會快好多
Indexing 完再search啦
咁我點知佢index完,過咗一晚了,無分別
Activity monitor 入面disk 長時間都變成極低使用率
有冇人用safari 14睇youtube
畫面會freeze左,得聲,然後自動reboot
咁我相信已經index完,況且我部機好少files,even full scan最多十分鐘
插住電?
用電池佢唔會做index喎
長插,依家disk activity 0 bytes
用多個星期先落定論
screen saver只係hold住第一張相,唔識自己轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞