CFA Level II Dec 2020

427 回覆
7 Like 5 Dislike
我上年9月報early bird,到而家都冇得考
每日都未夠3位數, 仲有唔夠一星期就考,
我信唔會cancel
考唔考都早啲講 拖住哂時間
而家都唔知繼唔繼續溫書好
陣間有人高危嘅都係咁諗,出左去一齊考就
每個考生張枱隔老遠, 又戴住罩冇身體接觸。
講高危每日番工放工搭黨鐵仲高危啦
其實應該俾人免費延期啦
又可以俾班擔心既 未溫既delay
溫左又想去就繼續啦
而加兩頭唔到岸
有冇巴打打得通CFAI HK office個電話?
沙沙聲考評局果邊無人聽
都唔知係咪專登
考評局打得通,不過好官腔,話佢地只係負責將香港嘅情況向CFAI反映,而繼唔繼續考試嘅最終決定權都係喺CFAI度。
本身報左6月考,溫得7788又cancel。
放低左幾個月,特登臨考前請左2個星期block leave溫書,而家又唔知考唔考得成。
Cancel或者照常我都ok,只求盡早通知...
真心唔想又白費時間溫完又話我聽要延遲半年
考囉唔洗考的話想做翻公司野唔好浪費時間
但係CFAI 個取態好似係除非當地政府唔比搞 否則照考
咁肯定繼續考啦3 4月爆成咁都考到dse
copy from 樓上:

We understand your concerns about the status of the pandemic and are carefully tracking pandemic-related restrictions around the globe. At this time, we plan to administer exams in all locations we are permitted to do so, following local health and government policies and with appropriate measures, such as social distancing, in place.
唯有繼續溫,希望唔好有咩阻滯
多口問下 考評局係唔係公務員? 公務員在家工作 咁點考

講錯唔好屌

我lv3 好能想考 已經準備好了
我估自己都唔係掂過碌庶果種 七成機會pass啦
考都有七成機會完左件事 又delay即係又被fail 屌
好Q多野背
點解唔比open book
會計師
最難個FRA對你黎講都食生菜啦
我考level 3 冇左FRA 拉分
Lv2 讀到想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞