[燒錢台] 手袋分享區(33) 請善用不推文回覆

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
之前喺samara買咗佢個mini tote
點知喺大陸寄落嚟
send email問佢個袋係咪mic同真係cruelty free
三個禮拜都無覆我
我催佢覆先答我係喺Asia country製造
然後我話你無答我係咪真係cruelty free喎如果係mic嘅話
然後又無再覆過我
我都想知有咩牌子係真cruelty free
除咗stella mccartney 因為睇唔啱佢啲款
Stella McCartney
買咗classic鐵鍊嗰款
用咗幾年個袋仲好好condition
casual 或者dress up少少都用到
羊皮其實都好靚
本身覺得對用真假袋無乜太大反感
但自從係專門店買左第一個名牌袋之後就好反感人用假袋
有種 我咁辛苦等sa 比貨我 再用咁多錢先得到呢個靚袋
你就乜都唔使付出就用到個睇落同我一樣嘅袋
比呢個post 燒到
買左黑金羊cfmini20
羊皮摸落好好質感
勁鍾意
第一次入chanel就撞到個好sa幫我留貨
個袋愈望愈靚
我都鍾意羊皮多啲架,好soft好delicate
不過普遍人鍾意牛皮因為襟嘛
有印象好似之前見過有絲打話過係膠

唔知專門店有冇mini呢
係呀,只係佢地將以往賣開既平價人造假皮袋改個名做vegan leather令佢聽落高級左好多嫁咋
說穿了都係PVC或者PU

如果唔想買動物皮革我會情願買帆布
20幾錢
有啊係中環日日行過都見到
想買
買過small 同tiny
tiny比想像中放得多好多野
基本平時出街嘅抗疫用品都放得哂
但small要半滿先靚但放野就會重
我本身唔高條鏈無得教
最多手攞一係斜咩但長度都有啲尷尬
呢個色真係好好J
搵日岀去睇下先
想買roulis 18
見到好似比較少人提
唔知系唔系可以配貨少啲拎到
利申: 未買過hermes 好驚要同SA鬥智鬥勇 配咗貨又冇袋
goyard
上個post有絲打分享過roulis mini 你可以追返
我都用緊羊皮,好鍾意呀
同埋無想像中咁難打理,仲漲卜卜同無花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞