[綠置居2019]真係完全唔明點解會揀青富苑而非蝶翠苑

207 回覆
64 Like 8 Dislike
話就話290好似唔細,但個則係直廳一條過好難間房,一間就黑廳,再唔係就半開放式房,真係好難揀得落手
咁冇問題啦完全
我見佢同埋麗翠苑studio Flat個則差唔多
睇人哋design都係做玻璃趟門再加開放式廚房多
空間感都OK

當然如果係三人住
要私隱度嘅話就的確好難買得落既
但奇怪在係當青衣同埋柴灣最大單位都係得返290尺嘅studio Flat既情況下 青衣銷情keep住都好過柴灣好多
又整得幾好 百幾萬買 再整到咁 其實幾好

有d人 買間納米樓 做假複式 住四件仲大獲啦
其實都係睇fit唔fit 到你個需求
好似我咁 如果唔係今次家庭客唔要
根本輪唔到我
今次唔要就冇機會再用咁平既價買到290尺既單位仲要柴灣個位置我都好中意
1-2人住好夠!
柴灣係山越
青衣係荊州
傻既都識簡
青富15分鐘的士到尖咀啦
雖然百幾蚊的士錢
講到尾咪又係size問題,你試下有二房仲未賣晒咪又係個個狗衝
蝶翠仲要全部則開放式,有邊個會肯交公屋出嚟同你換,仲要供,遲下又賣唔到比白居二得綠表買家接貨
但而家問題青衣同埋柴灣都同時得返開放式,青衣賣得好好多喎

btw邊個同你講賣唔到比白居二,5年後就賣得
10年*
生活圈喺港島先會棟柴灣
Sor 睇漏野 你啱
柴灣個則出咗事

有個隔音露台

又少一截面積
780兜大斜路咁撚慢
行去撘788好過啦
講真我都係見輪候冊咁長自己收入已算富戶所以趁阿媽仲在世用咗個家有長者名額佢,不過我都抽到一房先去馬
返荔枝角不知幾快
蝶翠苑得一棟,管理費會比青富苑貴一大截

同埋蝶翠翇茗範圍內有個長者宿舍,樓主自己要留意返
係你自己去荔景轉啫

你中環去葵芳洗咩轉線
葵芳等小巴上美景有咩問題?

如果你覺得青衣去中環返工耐
反而點解你唔轉工先?

返工返一世?住先會住一世喎
只計車程, 青衣坐948係快過柴灣出中環. 788都可能只係打和, 但事實上948班次唔係好密同埋青富苑呢係尾站有機會迫門/上唔到, 所以只比較出中環係柴灣方便D.
已經實測,唉我自取其辱,等今晚睇片
我接受唔到隔離有死人地方

青富都係得污染重問題,心理好好多,唔洗擔驚受怕
其實應該返工問題,機場東涌都好寫字樓人返工,更唔好講坐飛機快啲
舊版movavi 唔俾兩條片side by side 咁播,我講返個時間出黎,蝶翠22分鐘到中環,青富用了42分鐘,主要原因係948太疏我等左12分鐘先上到車,788只係等左1分鐘

另外可能係948燈位較多,車程用了22分,788只用了15分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞