iphone 12真係好正

420 回覆
358 Like 72 Dislike
做工精細度差太遠
自己睇吓iPhone同Samsung 拆機片
掙扎左好耐
最後尋日入手左綠色iphone 12
原本12pro藍仲有一個禮拜就到不過見好多review都話其實12就夠用
我有諗過如果買pro多2gb ram可能可以用4-5年
但調返轉其實我唔想一部機用咁耐
so far 6轉8,8轉12 都係三年換一部
呢個真 用左iPhone咁多年
都係諗住兩三年就換一部
輕d真係開心d 裸跑開 鍾意12條邊多過pro
12 pro 直角手感好咩?
12條邊磨紗似返5s 鏡頭位都係磨沙帶case好睇過pro
淨機白綠靚
不過前面睇始終會有個淺色框框住個mon咁唔太靚
用緊XR 本身都無話特別想換 不過拎過實物之後 ...
.2月過咗合約期即換
果然方邊係最好 仲有真係好輕 好喜歡個手感
係我尋日係apple store望住條pro邊覺得真係敗筆
最差係啲掣好似鬆鬆地咁
就算12個背無pro咁靚,好在佢本身都唔核突(藍色除外,核突到三層store只夠膽放出一部12藍)
但條邊真係好舒服
試完我都鐘意12多d
感覺完成度高過不鏽鋼
12條黑邊同12pro一樣咁粗
但11 條黑邊明顯粗好多
11 即係 XR2.0 完全唔係正常 iPhone 來
你用咁多年 多啲RAM 係好啲嘅
11 LCD screen
12 OLED
三年其實一般model一定頂到
第四年就會開始勉強(不過粒電係最快跪低其實)
其實12電量都ok啦
尋晚11點幾用到依家
Screen on左4個鐘都仲有70%
中間打左20分鐘機
白痴一問
而家買機係咪都要喺store即場check先有得換?eg死點個d
笑死
用重既電話拎返輕既無乜手感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞