[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (20) - Orbit專屬的Midnight Festival

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
遲到有成兩個群舞SET 今次點都應該有DANCE PERFORMANCE片掛
比想像多景 肉色個套衫同景都好正 STAR舞同歌都好catchy 真係好有成為主打既潛力
根本可以做主打
宜家嘅bbc應該有preformance片嘅
每次b side都好正 如果上次day&night都有就好喇
真啊好似原本STAR應該係7,8月既PRE-RELEASE 如果出先泡菜應該鐘意呢種歌掛
D&N又係可以做主打歌既level得ORBIT先識既歌
The Stars-that appears throughout the music video represent Orbits.

Oppa你係咪啱啱退伍返黎啊?
睇咗少少Theory 終於有時間搵圖打下 但好難整合個故事

16角星個景=Ecliptic

開頭好多訓覺Scene

充滿花既呢個Scene係代表Eden?後面Chuuyves似搵路咁

Chuu似Hye Hihigh高台一跳

打開門出現Supernova

今次好幾個景都有啲似Vivid同Egoist 呢個Scene得YeoViGowon

粉紅Scene得Lip Choerry

係宇宙Dance就得Jinsoul Choerry

上面兩個Scene Lipsoul都冇重疊 可能關呢個似Egoist放手Scene事?

圓形鐵窗Scene 得Chuuyvessoul

Heehye Egoist天台之後對掌練功接觸?

Lip坐係紡車前 Sleeping Beauty Theory (上次Whynot有賢真Cinderella)
其實童話Theory係Loonaverse都唔係咩新野 相信大家都記得Vivid似愛麗絲+Cinderella Kisslater=青蛙王子

做完懷疑係Klein bottle動作Scene之後就訓咗

Hye係第一個出現係紅色通道Scene

賢真眼入面有Mobius Vivi眼就似1/3 or Supernova

見到Theory講紅色圈呢條通道係前往量子力學理論既平行宇宙(同Whynot Jinsoul電話亭=Time travel唔知有冇關係?)Hyunvigowon(荒地dance分隊)通過之後先出現光球?第一次有光球係上面賢真眼之後 Yeojin冇份可能因為係Whynot獨自一個留守望月亮既後續?

最後BBQ大團圓?
WoW. 估唔到ching真係解說個MV。係咪有拍開片咁? 不過好波。
https://twitter.com/orrery_nim/status/1328971864174186497
真係唔係Digipedi拍 依間第一次合作
WoW. 估唔到ching真係解說個MV。係咪有拍開片咁? 不過好波。

唔係啦 我都係睇得好表面下簡單講講 啲Theory都係靠Twt班大神 同埋只係link翻舊MV的畫面故事姐
希望比路人入嚟都睇下入坑 今年三個MV都拍得咁好
Q: Any differences after Lee Soo Man started participating in album production?

Heejin: We're still thankful for him helping in a big way. And he gave a lot of assistance for our title track activities, so I think we're able to do a lot this time. Thank you.

Olivia Hye: for before/after though, even before, we had different concepts for our title tracks.

Olivia Hye: So more so than a before/after, I think this is just an extension of showing concepts that we haven't shown before. It's a goal of ours to always be showing something new. So for the next album too, one won't know how we'll change, so I hope you look forward to that.
誠實的Hyeju
下一次CB 又有新concept ??
覺得好大機會之前4隻碟主打都唔同 今年兩首雖然似 但其實都有啲分別
加上佢地啲訪問成日話想試想carry到好多唔同風格比Orbit睇
依家每首MV好似用緊唔同風格講同一個故事

轉風格唔係話唔好 希望講完時間線會有新野

雖然都預左本月係唔同出面其他女團咁行

但都想可以吸多啲人落坑
https://twitter.com/wjsninfo2/status/1329014969636061186
聽日Heejin Yeojin Kim Lip Choerry Gowon Hye去Avergirls
我都覺得依樣係LOONAVERSE既缺點 故事好似進展得好慢 同埋太多開放式既地方 有時我地都睇唔明 何況新入坑既
風格我都冇咩所謂 因為原本就做過好多類型 唔好太極端就OK
只希望主打揀好啲 近年啲公司好似鐘意啲歌又嘈又斬開幾段 明明D&N STAR VOICE呢啲咁正實吸到新人 但路人多數都只聽主打 好可惜啊

btw最大希望係秀滿快啲番去湊親生女啦
COUNTDOWN放咗去VLIVE
https://www.vlive.tv/video/224035
GOWON公主生日粗卡

有無OLIVIA HYE同GOWON 既片推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞