[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (20) - Orbit專屬的Midnight Festival

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
真係好耐都冇BSIDE MV了睇落都幾重本
因為要打外國

覺得都係拍比Orbit睇多 隻歌都出咗一排仲要Bside 都唔會突然多人聽掛?
如果要打外國 一定要搵外國artist出英文單曲先有少少機會

氣氛好聖誕
都似 其實Teaser個旋律都同STAR好唔同 但冇理由新歌會同名?
應該同一隻歌吧雖然前奏好似差好遠
[Teaser] LOONA(이달의 소녀) _ Star (목소리 English Ver.)
原來1thek個條Teaser寫明咗
比我FF多陣都唔得
好似拍得幾靚 好期待
但係呢啲場面愈睇愈掛住Haseul
teaser聽落似ballad嘢
諗起La Maison
真啊 睇多幾次個Teaser氣氛真係好似Ballad 冇理由Dance曲會咁sad掛
btw有冇人FF緊圍圈Scene係召喚Haseul
上面唔記得Quote
邊度睇得出呢個形狀雖然個月亮的確有d怪
可能縮圖似 我見有twt話放大月亮左邊有粒綠色星星添
bbc今次隻碟的確有係loonaverse度落多咗心機
https://twitter.com/theloonaverse_/status/1328016077180329984

呢兩日的確係獅子座流星雨密集期
轉圈圈叫Haseul 係咪因為 SOLO MV入面死左 (冰島飛機)

但個世界觀行左咁耐 會唔會轉圈只係慶祝新月亮誕生

要破壞 先有新既出現
都有可能 不過好想有Haseul出現
其實睇到有唔少估計Haseul同Chuu關係密切
Whynot Chuu企車頂有粒星墜落 放大係架似飛機既物體(冰島)
HeartAttack經典Haseul叫醒Chuu場面
今次Teaser Chuu單獨坐圓圈景 同Gowon係Sowhat做既姿勢比Yeojin代替
成員對望個到 Chuu望鏡頭(FF係望Haseul)
https://twitter.com/kjheejin/status/1328021000160743426
https://twitter.com/12papermoons/status/1327991261265948672
Yeojin Gowon個姿勢都有啲似呢舊野 如果Chuu Gowon個動作係Möbius strip 咁Yeojin Gowon就係代表Klein bottle?類似升級版 2D變3D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞