【互動故】今日個天變咗血紅色

80 回覆
9 Like 2 Dislike
剝光珠走過去睇下發生咩事
你循聲尋去,發現聲音來源係一間喺走廊深處緊閉嘅房間。

靠近啲聽,先發現係一把中年男聲同一把青澀女聲。

好奇嘅你,匿埋咗係門口嘅盆栽隔離偷聽。

「小彤,我同妳講咗好多次,出面班暴徒好危險架!點解妳硬係唔聽爹地媽咪講,要跟出面班暴徒玩啊!妳知唔知,妳媽咪上次費咗幾多心機,道咗幾多歉先可以係局長同處長手下救返妳啊!」

「呵,唔駛係到扮嘢啦。嗰個女人根本就唔會做啲咁嘅嘢,我肯定係你出面,仲因為咁而被嗰個女人鬧。」女聲冷笑。

「我,我......」男聲越來越小。

「冇嘢講啦嘛?仲有,我再講多次,出面嗰班唔係暴徒,而係一般為自己將來打拼,犧牲自己嘅年輕人;你要我開心嘅話,我寧願你救佢哋。」女生續道。

「但係點都好,你係特首個女,同政府作對本來就係錯!!」男聲怒道。

「我係咩身份根本唔重要!點解我係特首個女就一定要順從政府?順從嗰個著咗魔嘅女人?如果係咁,我寧願唔做你哋個女!」她哽咽。「明明細個係你哋教我讀書,令我學識分清黑白對錯,明白民主嘅可貴。但點解,今日你哋要將佢哋趕盡殺絕!」

「唉......林曉彤,你自己反省下先啦。爹地有啲攰喇,唔好隨便離開呢間房,晚安喇。」男聲深深歎了一口氣,站了起來。

你見狀,把自己藏得更嚴密一些。

你見到一個禿頂嘅中年男人係房入面走咗出黎,消失係拐角中。而房入面仲有女仔嘅抽泣聲。

你有啲猶豫。

應該點做好呢?
大嗌光復香港
靜雞雞行入去
打暈兩母女
然後強姦阿媽
屌on9
原來阿爸黎
直接打暈阿爸
強姦左佢
睇左一陣
個重點係
個男主角從頭到尾都無洗手
你聽到呢到,終於按捺不住自己嘅情緒,一時間你唔記得咗呢度係禮賓府,你忍唔住大嗌:「光復香港!!!」

「砰」——你面前嘅門突然打開咗,一個清秀俏麗嘅少女衝咗出黎,佢滿臉急色,一把捂住你的嘴巴,把你拖進她的房間內。

「手足你傻咗啊!呢度我屋企......呢度禮賓府黎架!你咁叫法係咪想死啊!」她把你推倒在床,跪坐在你身上,小聲怒道。

你尷尬地摸摸腦袋:「咁我一時情緒上黎,忍唔住嘛。」

「咁都唔係咁做家嘛,你知唔知你比佢哋捉到,真係會死架。屍都搵唔返嗰隻呀。」她沒好氣地白了你一眼:「你做咩闖入黎呀?又想刺殺特首啊?冇用架,佢身邊有一班人保護緊佢,你根本冇機會落手。」

你點了點頭示意明白。

「明白你就搵機會離開啦,唔係陣間嗰班人過黎,我都唔知你點走啊。」她擔憂道。你聽得出當她說「嗰班人」嘅時候,語氣中隱藏著淡淡嘅恐懼。

咔嚓咔嚓......一陣詭異嘅聲音從門外傳來。你見到曉彤立即好緊張咁落地。

「弊......一講曹操,曹操就到。你實走唔甩啦!點算......點算呢?」曉彤嚇得面色發白,連說話都在打顫。「一係你匿住係我個衣櫃先,我幫你拖住佢哋先啦!」

你望咗眼白色嘅樺木衣櫃,有啲猶豫。

點做好呢?
唔匿係衣櫃 匿係床下底
lm
Lm
跳窗

lm
今日冇文,溫緊Mid Term

考完訓醒打,期待更多癡線答案
門後面埋伏露鳩屌打班保安
嗌條女閹自己
你覺得與其匿係個咁脆弱嘅衣櫃,倒不如匿係床下底,等林小姐為你打掩護。

黎唔切同曉彤講,你趁住外面嘅人未開門,一翻身扭入床下小小的縫隙中。曉彤猝不及防,不經意驚呼一聲。

外面嘅人聽到曉彤驚呼,咔嚓一聲,突然瘋狂好大力咁錘度門。

「呯!呯!呯!!呯!!呯!!!」

曉彤嚇得小臉煞白,你也不知道哪來的勇氣,伸手握住曉彤的柔荑,輕輕地捏了一捏。被你突然的舉動打斷了恐懼的情緒,曉彤急速的心跳總算安穩了下來。她輕輕地甩開你的手,示意你好好躲藏,然後起身開了門。

從床下小小的空隙偷看,除了看到曉彤又白又嫩,猶如白茭一樣的小腿外,你幾乎甚麼都沒看見。少女閨房的淡雅幽香讓勞累了一整天的你心神一蕩,你居然在這種環境下失去了警惕性。

咔嚓咔嚓,詭異的聲音越來越近。你回過神來,只見幾隻棕色、佈滿絨毛的不明生物小腿從床外越來越近。你定睛一看,嚇得呆若木雞,心裏不禁爆咗句粗口:WTFFF,乜撚嘢黎架!

面前的生物高約一米八,渾身由棕色油亮外殼保護,模樣仿佛是某種昆蟲與人類的綜合,頭頂還有兩根長長的觸鬚,發達的四肢上佈滿絨毛,就好像是......蟑螂與人的混合體一般。

它左顧右盼,揮手讓曉彤離開床邊,曉彤倔強的寸步不讓似乎激怒了它,他揚起手,似乎就要發洩它的怒火!

在這緊急關頭,你該如何是好?
Sorry突然好多野做,黎緊希望可以加速!
剪佢兩條觸鬚
用黑旋風
竟然唔係將觸鬚打結高估咗大家癡線程度
我入世未深
想跟你
連登仔真係好克制我係外國玩一開波就係咁召喚克蘇魯,笑死
千鈞一髮之際,你突然諗到:如果呢種非人生物真係蟑螂人嘅話,咁剪咗佢條觸鬚咪可以領取失去感知能力囉!

但係面對咁恐怖嘅對手,首先你要先搵到一個機會。危急之下,你個腦突破咗九千轉,計上心頭!你細細力捏一捏曉彤嘅小腿,再指一指檯燈。

聰明嘅曉彤立即明白咗你意思。只見曉彤裝作跌倒,雙腿在踉蹌之間踢鬆咗檯燈嘅電制,啪嚓一聲,房間頓時陷入一片黑暗。

咔嚓咔嚓...黑暗中,蟑螂人嘅聲音似乎更加興奮了。係喎,蟑螂唔怕黑,蟑螂人更加唔怕黑,咁做豈不是一步蠢棋?

非也!正正因為蟑螂嘅感光能力好勁,只要反過來運用這一點,就成為蟑螂人嘅弱點!你立刻打開手機嘅手電筒照向蟑螂人嘅雙眼,比一般蟑螂感光能力更強嘅蟑螂人受到如此強烈嘅光源攻擊,失明之餘還痛得嘶嘶大叫!

你見狀,從床下鑽出來,將電話隨手拋給曉彤,一把抄起放在檯面的剪刀剪向蟑螂人的觸鬚。蟑螂人在痛苦之下躲避不及,就這樣被你剪去...一根觸鬚?!

原來,經過強化嘅蟑螂人觸鬚堅硬無比,一把普通鉸剪偷剪斷一條觸鬚已經崩斷!

但你嘅舉動亦為你爭取到一啲時間,你要點做好呢?
巴打你性慾真係好高漲......BTW依家巨龍未用得住呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞