【互動故】今日個天變咗血紅色

80 回覆
9 Like 2 Dislike
荒謬的理由 6
判定結果:

如此蹩腳嘅理由,果然失敗了。你故作冷靜咁轉頭,想當咩事都冇發生過。然而,保安攔住咗你。

你望住面色越嚟越黑嘅保安,你覺得自己大鑊了。你必需面對你自己搞出嚟嘅局面。

【進入戰鬥】

〖禮賓府保安〗揪起你嘅衫領。

你的回合。請行動。
入佢中路
打爛仔交嚟講,最緊要識撩陰。一一《隻揪心經》第一章。

比人揪起咗嘅你臨危不亂,一嘢揸落保安條褲到,嘗試去打佢JJ。

進行1d20判定攻擊傷害。

你扯爛咗保安條褲,再一鳩揸落佢春袋到。佢儘管擋開咗你嘅攻擊,但你隔住隻手都大大力咁鋤痛咗佢。

「哇屌!!」吃痛之下,佢鬆開咗捉住你嘅手,彎腰喘息。你聰明嘅戰術為你贏得一回合嘅時間。

〖禮賓府保安〗hp170/180

〖禮賓府保安〗因劇痛而停止行動。

你的回合。請行動。
除褲屙督尿落佢個頭

Hi到水印,自膠
你為你嘅戰術沾沾自喜,決定除褲屙督尿落佢個頭度羞辱佢,從心理上打擊對手。

「哇救命啊有癡線佬啊!!!」保安慘叫。「好撚核突啊!!!!」

呵,易如反掌。呢啲咁嘅散仔保安,隨隨便便都搞掂啦。

你打咗個尿震,爽啊。

保安成件制服都係你啲尿。佢覺得自己好污糟,跪咗係地下喊,喊得好淒厲。

「我都係打份工姐,點解要咁對我啊啊啊啊啊」他嚎哭。

〖禮賓府保安〗hp160/180

〖禮賓府保安〗請求了增援。

五回合後,增援將會來到。

你的回合。請行動。
仆街,雙拳難敵四手,唔夠打你竟然吹雞?

你恨恨地一腳踢落軟倒在地上嘅保安到。

「啊~~」佢嬌喘一聲。

唉,都係走為上計啦。你瀟灑咁翻去啱啱嘅草叢到。

女孩一雙美目中滿是笑意:「喂,你都幾癡線架喎。」

你搖一搖頭:「信我,啲連登仔會令我做啲更加癡線嘅嘢。」

「咩話?」佢似乎聽唔清楚。

「冇,我話我已經解決咗門口嘅保安,我哋行啦。」你唔知哪來的勇氣,一野拖住佢又白又嫩嘅小手,心神一蕩。

佢猶豫咗一秒,似乎想抽手,但最後有冇咁做到。

你大搖大擺咁係保安隔離行過,輕輕鬆鬆咁進入咗禮賓府。

好啦總算入到禮賓府,你搵咗個角落同女孩坐低。

「妳叫咩名啊?」你按著她的柔荑問道。

「你,你放手先啦!」她漲紅了面喊道,你這才依依不捨地放手。「我叫方......你都係叫我阿晴啦。你又叫咩啊?」

「連登。」你霸氣地報上自己名號。「妳有咩打算啊?」

「唔.....我諗住調查特首,但首先要搵到佢間房。」她說著說著,又諗起你啱啱啲癡線嘢,噗一聲咁笑咗出黎。「你要唔要一齊啊癡線佬?」

你諗住點答呢?
痴線佬要自己一個人行
今日嘅你莫名地慾火中燒。對住如斯尤物,佛都會動心啦!

你無視咗阿晴嘅話語,試圖向阿晴嘅雙峰伸出你嘅祿山之爪。點知呢個靚妹實力驚人,唔單止一下睇穿咗你嘅意圖,仲一腳西落你子孫根個到。

「死變態!」阿晴氣鼓鼓咁望住你。

唔知點解,比阿晴鬧嗰下你有種莫名嘅爽快感,你開始有少少懷疑自己係M底。

但係一腳之力下,你子孫根終究暫時失去咗戰鬥能力,冇辦法再出手了。【與之相關行為無法行動,持續5回合。】

「變態佬你係度慢慢療傷啦!我自己走先啦,小心唔好班狗捉啊。」阿晴企咗起身,左拐右拐,係前方嘅走廊中消失不見。

你無奈咁搖頭,暗歎自己失策,嚇走咗人。

依家得返你一個了,你要點做呢?
自宮
你望咗眼自己頭耷耷嘅巨雕,心中莫名一股悲涼之意傳來。

「如果唔係你,我點會搞到阿晴走咗!」你怒道。「今日貧僧就要切咗你!!」

你嘅大鳥好有靈性咁跳咗下,似乎係到求饒,仿佛喺到講「跟咗你廿年,冇功都有勞吖!你唔係咁忍心下話。」

你猶豫咗下,決定交比上天選擇。

依家你手頭上冇工具,咁點算好呢?

【這是你離自宮只有最後一步,自宮後將會有不可逆的後果,請慎重選擇。】
唔自宮 但要打住飛機衝入禮賓府
當林奠月娥棚牙係工具
自己咬甩條j
你思前想後,最終放棄咗自宮呢個選擇。為咗慶祝呢個舉動,你決定打住飛機衝入禮賓府。

你覺得呢個諗法非常之奇怪,明明你已經喺禮賓府入面,點解仲要衝入禮賓府?

你覺得置之不理,打咗飛機慶功先講。但係你點chok你條巨龍都係毫無反應,睇黎啱啱嗰腳都幾重下。

無奈放手嘅你,突然間聽到遠方有女仔尖叫嘅聲音。

你打算點做?
過去睇下發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞