Foodpanda 步兵/車手/單車手 (58) 全球聲援12港人

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呢d唔會扣接單率

我們暫時未有向送遞員提供個別資訊,但如你的接單率低於 85% 會在每星期三或四收到電郵。請注意接單率計算方式包括每個服務周期內(兩星期)的:
1. 拒絕或 / 及自行轉走的訂單;
2. 漏接訂單;
2. 逾時未接訂單(沒有接受 / 拒絕訂單); 及
4. 任何從你帳號轉走的訂單 ( 即使你向送遞員服務部要求轉單亦會影曫接單率,但不包括取消訂單 )。請確保電話訊號良好,避免漏接訂單。
琴日都有一個淨係寫幾樓幾室,又要打字問
KFC呢間野好撚on9
懷疑佢foodpanda同堂食外賣自取d雞分開炸
等個1人餐企左係到等成15分鐘都未有
佢自己堂食外賣就做得勁快
清左成條人龍我個一人餐都未出
唔扣都好d, 多謝ching幫手clarify.

咁乜野係孖單? 接咗單之後去餐廳pick up之前, next steps彈多張出黎嗰d? 試過接張焗飯單, 等勁耐, 未pick up但next steps有張新單, 不過都係唔識接..

Ching你地係去到餐廳就撳pick up, 定係真係拎咗個餐先撳?
KFC佢另外會有人係廚房拎出黎,就算係細餐有心理準備都要等3個字以上
你未提取第一單的話第二單係唔會彈出黎比你接。我會等個餐到手先會按已提取,next step有張單都急唔黎。
好撚on9 搞到我躁左 一去到等左5分鐘問佢有未
Hea鳩我話執緊 過10分鐘再問
我同佢講等左好耐 一人餐咋喎
佢都知唔對路入去廚房睇 比我偷聽到另外一個員工同經理講話未執 跟住個經理都唔敢同我講
之後等多陣就有
袋鼠比較自由都ok ge
雙熊真係地獄級數
去熊間餐廳先 等佢gps有你記錄 拎餐之後唔好禁提取
問你等幾耐就20min+ 之後極速搞掂張袋
唔扣接單率嘅話梗係唔洗急, 但佢寫到明孖單接唔到會扣
孖單一彈就直接彈兩個比你 你會見到有兩個餐兩個客地址
或者你接左一單 有機會同一間餐廳再有單會比你再接受多單
唔好未拎餐就提取 有時佢d機on99出唔到單比餐廳你按提取成張單無左
個下你就仆街了
拖袋啦,袋唔會催得咁快
無信心就真係拎左餐先好扲制
你扲左提取但最後餐廳任何原因整唔到餐都係入你數
慣例罰停半個鐘=直落3組
你有需要申請 foodpanda 額外提供的團體人身意外保險計劃嗎? 想問巴打們哩個你地填是定否?
搞咩鳩 天水圍呢幾日靜到
日日加更分薄曬
我填否
係天水圍 頭先係屯門都正正常常
最好就肯定佢張單出左先好禁已提取,萬一未出就禁左就叫餐廳啲人重印張單,最後都係照送,不過會哂左啲時間
琴日返夜晚,3小4 係屋企訓教好撚過
有師兄1小1,2小0 都有
跟你
咁好心佢咪撚開咁多更啦
唔洗理我,我嗰陣心急驚又要攪一輪先鳩填
做自己住嗰區好處係可以喺屋企等
今日聽日會唔會搶更?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞