Foodpanda 步兵/車手/單車手 (58) 全球聲援12港人

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
其實可以 送到就得
但好抵死我兩張一齊出咁滯
有無手足開緊工 今日環境如何
閪熊放左好多更出黎 搞到我放更無人接 好凍唔想出去
dllm 30分鐘腳程+五蚊
普通,1小2多d
晏晝好熱
走場 啦 今晚8-10屯門都想走
屯門北好閪
有冇人送去確診大廈照送上樓?
我今日送完先知果棟樓有一個確診。。。。。。。。。。。
有條友屌我佢棟樓確診點解唔送得
即刻叫聽筒cut單
聽筒秒cut
(聽筒做得最好今次,$29.80要我搵命博?)
最後有冇absent?
有位Ching拎左我更
有冇巴打係真步 會熊貓袋鼠雙開
依家熊貓嚴左好多試唔過
最大問題係跑到你傻 又要一路check住個濕鳩app有無吹鳩你
一唔小心隨時嗱野
如果兩邊都有單,間舖個位差好,呢個情況雙開老手可以點做
兩邊互拖
就住黎拉取餐同完成
咁都幾辛苦。
但可以穩定過百一個鐘

新手想問各位ching點樣接孖單

事源今日做西熊接嘅第一張單個地址係堅拿道西xxxx室, 咁我去完餐廳pick up之後見個地址唔對路就問聽筒, 但個垃圾聽筒都俾返Canal Rd W Room xxxx呢個地址我(堅拿道西你住晒?) 搞咗勁耐個客先覆機俾返個full address我, 但期間喺next steps嗰道有幾張單彈過出黎, 因為我未drop off手上呢張COD西單所以click唔到next steps嗰d單, 然後隔一陣嗰d單又消失咗, 之後又有d新單彈出黎, 唔識點接, 然後又消失咗. 我睇返如果接唔到呢d孖單都係會扣接單率, 所以我想問點樣接呢d孖單?

Ps. 由於唔識接孖單, 接單率肯定唔過85%, 所以今個星期唔會再做西熊
D客好on9 得個pin又冇備註乜都冇
正路就跟pin行 個pin係屋邨其中一座
叫我掛門口掛完落樓又打黎話見唔到個餐
屌你原來係同一屋邨嘅其他樓 又要行多轉
你呢個係同你講完成左張單後 系統將會派的單 如果你做得慢 呢個將會派的單會轉左俾其他人
咁轉咗俾其他人會照扣接單率?
我俾張COD西單卡住咗, 未收到錢唔敢drop off
我相信呢d情況都幾經常發生, 如果做得慢接唔到next steps d單就要扣接單率, 咁85%咪mission impossible?
據我所知 唔會扣 因為你都未完成上一張單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞