成世人飲過最貴既酒

377 回覆
13 Like 239 Dislike
Domine de la romanee conti
Patrus
五大酒莊雞嘢嚟
ROMANEE-CONTI $10萬/枝
以前慶祝公司業績好老闆開嚟大家飲
Châteauneuf-du-Pape
公司慶功開既
🍾
唔飲酒
可以邊度入貨
買一枝一代傳一代先
希望孫個孫個孫靠呢枝擺脫貧窮
donki買既日本$16。9果汁酒
Grand Vin De Lafite Rothschild 2003
買支有年份>20既日威, 一定要single malt
山崎蒸溜廠同余市蒸溜廠個堆都ok
82年青島
個business 嘅free drink?
ice
Chateau latte
邊度可以買同平啲,通常啲賣酒既人會唔會呃你
吉兆貞翁
唔貴但門市冇得賣
係,

emirate 好過cx d 濕鳩prem econ
唔好carosell 買囉,日本既酒鋪、機場(貴d),超市(以前),donki(以前), aeon (以前)都有

見到有年份就快手 search 酒廠,有d 年輕酒廠冇拎過獎d 酒唔值錢。 睇下係咪single malt. 如果blended個d 冇咁值錢,因為通常個味道balance D,易入口d,但反過黎講 變左原酒個味個character 冇咁突出。 睇錢角度就冇咁值錢

既然你係以數十年計,響個d 有出特別版(酒廠換樽自己炒埋一份) , 可能cover 到
Wow!
Drink menu 上其他果d有冇試埋?
利申:窮撚,去親旅行都買最平嘅機票,未坐過business
路易十三
好甜好好飲
emirate 個次去泰國升單次business 加~$1300
去泰個航程夠長,個位夠大可以攤平,
好過d 凳大張少少就話自己business

有時唔係錢問題,係抵唔抵既問題,
搵笨柒個d 真係仆街黎
glenfiddich 21
我覺得15好飲過21
我飲過支Royal級既, 你地買唔到, 要專登訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞