邊個仆街話鴨脷洲駕院易考?[2]

426 回覆
29 Like 70 Dislike
上星期三
棍波fail即刻轉自動波屌唔住個極力子
我明白個種心情 明明十分鐘都無就晒咗成萬蚊

你衰咩?
一匹布咁長 但係我出街用咗15分鐘 就收皮
上斜死火就知出事
自動波啱你呀

可以即刻轉?張form唔係寫住你考邊款咩?
中年 我諗40幾歲到50歲
唔係好記得 佢地太多師傅
我都想排鴨記,好似要排一年
考銅羅灣好想喊
你fail咗咩?
fail左路試,個師傅好燥底,每次上堂都好驚
咁你換師傅啦 鴨駕真係太易 俾你pass都唔敢揸車
pass左再補鍾囉,早知排鴨記算,而傢都差唔多比左1皮野
上次衰咩?
條考官剔我唔留意交通情況,開車唔望鏡同入錯波,明明有望到,同埋我轉波轉慢左都剔我,呢個考官擺明唔想我pass
係咪望得唔夠明顯?我擰甩個頭佢先無剔

又或者你表演太緊張 佢覺得你唔啱揸車 跟著搵藉口肥你
我全程都唔太緊張,果日仲要上斜落大雨冼呔我都冇問題但我認我係睇得唔夠明顯
好笑 下次努力
其實睇哂成個post 令我回想起早幾年考牌果陣
我係考銅鑼灣掃桿甫 第一次考完泊完位 出街兜左一圈經過小學門口
有架校巴突然打死火燈停咗比學生上車 我要打燈過右線爬頭 有個好心司機擋住後面比我出
但係可惜最後翻入試場個彎位錯誤咁拖波比油衝左出路口而肥左佬

到我考第二次又塞車 紅綠燈口前面突然有架德寶雪粒貨車 又打死火燈落冰粒
頂佢又要打燈爬頭出 想出之際後面個曲街的士佬督油擋左我個路線 等等等到過左盞燈翻試場 路口又有架車讓線唔停衝埋嚟
Un 到翻去心諗今次又肥佬啦 考官落車佢同我講「考試合格係咗安全駕駛嘅開始 」
然後我收到成績係合格先定落嚟

我行過好多次鴨脷洲條路 其實應該係考官捉細節位比較嚴謹
唔捉細節已經無野好捉
畀錢就可以轉
上次考 跟車太貼 空波滑行 無望左中右鏡 仲有其他
你錯依啲全部都大剔空波滑行都做到 你係咪諗住慳油啲?
我係鴨駕學車嗰時上3波都覺得好快,有d 驚。到出黎揸車後行高速得80就覺得好慢
行上幹線 100都唔覺快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞