《二月廿九》榮獲國際獎項及星期六VIU2021巡禮 續集消息討論(96)

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
都有諗過不過變樣好似有啲難搞,傾向ceci係第個世界既yeesa(可以唔係哩個名),辰叔同台妺生既,所以冇yeesa存在
新演員新衝擊
咁係咪Hong Kong Drama :
nine four zero nine two zero
唔一定直譯
英文叫Timecode藏在時空中的密碼
而哩個世界可能辰叔個女係ceci,同樣係229出世,但唔關日本事,佢擁有唔同既穿越能力(特定時間空間?)

我都鍾意呢個諗法呀!
大家好勁!我只可以做旁觀者~
話佢台妹生,去台灣
大家都係旁觀者, 9 up
Lead Day: Beyond The Dream
咁係咪Hong Kong Drama :
nine four zero nine two zero
唔一定直譯
英文叫Timecode藏在時空中的密碼
Lead Day: Beyond The Dream

chok仔係咪要進修下英文
Leap
Sor 打錯字
鉛日
dead day
我本身諗嘅係:
時空A:醒返的Yeesa&作家聰
沒有Yeesa時空B:Cecilia&會長聰

Yeesa喺時空A醒返,撞返作家聰。而同時間,喺時空B嘅Cecilia穿越過嚟揾佢,所以有機會令Yeesa去咗時空B。

所以「冇人」
我本身諗嘅係:
時空A:醒返的Yeesa&作家聰
沒有Yeesa時空B:Cecilia&會長聰

Yeesa喺時空A醒返,撞返作家聰。而同時間,喺時空B嘅Cecilia穿越過嚟揾佢,所以有機會令Yeesa去咗時空B。

所以「冇人記得我嘅世界」係B,「你唔存在時空」係A。

不過上面Yeesa分咗兩角嘅推論都好有趣
咁大家企邊面都係Yeesa黨
但佢係話冇人記得既世界,就算去咗時空b,時空a既人都唔會冇啦啦失憶
所以應該指時空b從來冇yeesa哩個人
冇野,未睇完
另外一個世界既刀仔真係導演
又唔讀書 又唔做野
嘉嘉d frd
蘇州過河無艇搭
Mans:唔比笑嘉嘉
嘉嘉唔係俾你笑嫁
做刀片廠大亨
控制晒亞太區刀片供應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞