《二月廿九》榮獲國際獎項及星期六VIU2021巡禮 續集消息討論(96)

1001 回覆
35 Like 2 Dislike
IG成日都有bug
仲要笑得好仆街
衰妹今日咁得閒加字幕
埋藏著這夢幻~
埋藏著這浪漫~
痴線
唔好試圖分裂刀登
強烈譴責
夏洛特啊(瞓左)
咁你都搵到圖
係囉 完全唔比成套劇有發酵既空間
搞到嗰頭hit左嗰到又完左
笑得越嚟越賤
做咩打自己
去don don don donki就搵到Ryan
睇到有啲想刷多次229
想再刷229 覺得有啲引用位但講唔出係229邊段
chef sofiee
人地睇幻愛睇到11刷都有
刀登仔又刷咗幾多次二月廿九先
雖然係teas,之後會改,但都9估下
而家有起碼兩個平行時空
1:會長死咗既世界
940920係關阿媽事

2:作家聰既世界

3::ceci既世界
覺得哩到唔只係個回憶前傳,講神聖幾何成立,因為結尾yeesa個句諗到啲野。
「我寧願留係個冇人記得自己既世界」
yeesa同ceci或多或少有對手戲,佢會穿越去哩個世界到。
而哩個世界可能辰叔個女係ceci,同樣係229出世,但唔關日本事,佢擁有唔同既穿越能力(特定時間空間?),可能同樣叫yessa,但好聰明。
哩個世界既940920,係ceci講比會長知,目的恢復某啲野,又或者係yeess同ceci見面後,傾咗一輪,甚至交咗作家聰本書比佢睇,促成神聖幾何誕生。
而刮刮卡係ceci比余家聰同yeesa既抉擇,唔只係講哲理既象徵,對穿越應該有功用,如同御守
如果話ceci係會長阿媽真係好老土,信刀仔肯定唔會咁作
話就話平行時空,但其實都係互相影響緊,故此作家聰諗到二月廿九,並非偶然
ranya話冇份,不過刀仔講得啱,故事重要好過格硬用番演員。
本身哩個世界,fiona都同will去咗外地做義工,兵佑去咗日本,戲份自然少得多,就得番yeesa同作家聰
同如果今次係再講第個平行時空既,就更加未必有上述既人,可能ceci都唔識
但神聖幾何班友仔肯定有,會長既故事
同埋如果深化個故事嘅話
唔可以留咁多支線
係要cut咁啲係比較好
我琴晚喺到諗,會唔會Sofiee同Ceci會係同一個人,只係喺唔同時空下顯示嘅樣?
證據1:Sofiee同Ceci冇喺同一個shot出現過
證據2:Sofiee同Ceci都識穿越時空
證據3:Sofiee同Ceci各自同余家聰對話嘅shot,余家聰個樣係唔同嘅。一個係會長樣(Ceci),一個係Sofiee樣

利申:9up
雖然係teas,之後會改,但都9估下
而家有起碼兩個平行時空
1:會長死咗既世界
940920係關阿媽事

2:作家聰既世界

3::ceci既世界
覺得哩到唔只係個回憶前傳,講神聖幾何成立,因為結尾yeesa個句諗到啲野。
「我寧願留係個冇人記得自己既世界」
yeesa同ceci或多或少有對手戲,佢會穿越去哩個世界到。
而哩個世界可能辰叔個女係ceci,同樣係229出世,但唔關日本事,佢擁有唔同既穿越能力(特定時間空間?),可能同樣叫yessa,但好聰明。
哩個世界既940920,係ceci講比會長知,目的恢復某啲野,又或者係yeess同ceci見面後,傾咗一輪,甚至交咗作家聰本書比佢睇,促成神聖幾何誕生。
而刮刮卡係ceci比余家聰同yeesa既抉擇,唔只係講哲理既象徵,對穿越應該有功用,如同御守
如果話ceci係會長阿媽真係好老土,信刀仔肯定唔會咁作
我琴晚喺到諗,會唔會Sofiee同Ceci會係同一個人,只係喺唔同時空下顯示嘅樣?
證據1:Sofiee同Ceci冇喺同一個shot出現過
證據2:Sofiee同Ceci都識穿越時空
證據3:Sofiee同Ceci各自同余家聰對話嘅shot,余家聰個樣係唔同嘅。一個係會長樣(Ceci),一個係作家(Sofiee)

利申:9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞