正式宣佈買PS4慘撚過食屎, 部機2018年就退休

132 回覆
2 Like 48 Dislike
會買既就會買架啦
3千蚊買部主機玩2年 平過你換電話

比起砌Gaming PC 仍然係平
3千蚊買張 1070都未夠啦

利申PC撚

打機永遠最貴係d game
除非二手撚否則pc下下steam sales仲平

1070勁過Scorpio一級, 點比
得罪講句, ps5出個陣硬件分分鐘同1070差唔多level
下事實黎既
出得silm版兩三年就出新機
一代ps都係6,7年咁上下
出三四年又出silm版呀咁
不嬲都係咁
況且年尾Xbox 新機 真4k 水冷 有齊
勁過pro 幾倍
新機出頭一年都仲係舊機天下
之後先慢慢淘汰

Xbox天蠍同PS4 Pro一樣定位,只係比Pro再強D咁解,但唔係咩下世代機
好似上面咁講,而家PS4+Pro賣得好,冇必要為左機能之爭而係Pro出左兩年就黎下一代
而且真係18年出PS5的話,其實反而俾埋籍口M$係2019年出下一代Xbox,甚至老任都可以跟埋整部機能大幅加強既Switch Pro之類(因為Switch同Xbox天蠍都係17年出,19年=兩年後,等同18年=PS4 Pro兩年後)

Xbox Scorpio 6 tflops 喎, 17年年尾岀完19年又岀再勁d 未自打嘴巴, 何況Scorpio 肯定唔係同pro 同一定位, 佢講到明係做 native 4K, 比 hardcore gamer, 價錢更加冇可能399美金

我估18年年尾ps experience 會公佈開發緊ps5, 19 年e3 就講價錢同外型就差唔多啦

點解咁肯定會貴過399?xbox市佔咁低賣399打ps4 pro先正常, 最多成本價賣
收到風好快出ps6添 唔好買ps5再等下

on9
未有對手邊有咁快出,而且sony可以繼續係ps4上出pro pro s pro s2咁令你同換電話一樣咁密
xbox比錢人去分析?
果然係dirty console peasants,話咁快又出新機
下事實黎既
不嬲都係咁
勁過pro 幾倍
之後先慢慢淘汰

Xbox天蠍同PS4 Pro一樣定位,只係比Pro再強D咁解,但唔係咩下世代機
好似上面咁講,而家PS4+Pro賣得好,冇必要為左機能之爭而係Pro出左兩年就黎下一代
而且真係18年出PS5的話,其實反而俾埋籍口M$係2019年出下一代Xbox,甚至老任都可以跟埋整部機能大幅加強既Switch Pro之類(因為Switch同Xbox天蠍都係17年出,19年=兩年後,等同18年=PS4 Pro兩年後)

Xbox Scorpio 6 tflops 喎, 17年年尾岀完19年又岀再勁d 未自打嘴巴, 何況Scorpio 肯定唔係同pro 同一定位, 佢講到明係做 native 4K, 比 hardcore gamer, 價錢更加冇可能399美金

我估18年年尾ps experience 會公佈開發緊ps5, 19 年e3 就講價錢同外型就差唔多啦

點解咁肯定會貴過399?xbox市佔咁低賣399打ps4 pro先正常, 最多成本價賣

我覺得真係冇可能, native 4K 6 tflops 起碼賣439 除非佢今年e3 轉策略做蝕賣機再用game 拉匀

X1 game大多數win x1雙平台
講真一係佢出多d獨佔,如果唔係我用錢up部pc都唔買x1啦
唔兼容都好
唔係又要就撚住PS4 嚟整game
其實我買新機唔係問題
可唔可以比個方法我處理左部舊機
新ps3扔左係女友屋企已經日日屌9我

PS3 起碼可以睇blu-ray
下事實黎既
不嬲都係咁
勁過pro 幾倍
之後先慢慢淘汰

我覺得真係冇可能, native 4K 6 tflops 起碼賣439 除非佢今年e3 轉策略做蝕賣機再用game 拉匀

X1 game大多數win x1雙平台
講真一係佢出多d獨佔,如果唔係我用錢up部pc都唔買x1啦

呢個真係硬傷
不過始終windows先係佢地本業
所以都冇得講
出段濕鳩野整張fake圖就當真
等埋今年隻red dead redemption 2
無憾

抵返哂 PS4 一早無憾了,fifa17, 2k17, witcher 3, ff15, bloodbourn, uncharted 4, driveclub, 人中,gta5, horizon

遲下 god of war, rdr2,day gone
下事實黎既
不嬲都係咁
勁過pro 幾倍
之後先慢慢淘汰

CPU仲係Jaguar,係GPU同RAM更強啫,微軟自己都話過Xbox one之後一定仍然係one s佔大部份Xbox銷量,正如pro同slim
出左ps5唔好即買,開頭冇game兼且第一水肯定有問題,等2年先好買
但係例牌第3年會出slim版,細啲平啲又fix晒bug
所以等多1年
咁一般5年就會出新機,幾千蚊買部機玩2年唔抵,梗係等ps6啦
無限loop
唔好講咁多
我隻GT幾時出
反正最後都一定買,等到有大貨早買早享受
今日唔知有冇大貨到呢
今日唔知有冇大貨到呢

錯post
就算係真
唔兼容都好
荒死d game唔會出ps4版咩
pro都未出薄機
就算係真
唔兼容都好
荒死d game唔會出ps4版咩

同當年岩岩出ps4一樣
2018出起碼都等到2019出fifa20先換喇
Fifa15, 16, 17, 18, 19玩足5年都抵喇3千蚊
會買既就會買架啦
3千蚊買部主機玩2年 平過你換電話

比起砌Gaming PC 仍然係平
3千蚊買張 1070都未夠啦

利申PC撚

打機永遠最貴係d game
除非二手撚否則pc下下steam sales仲平

steam sales 未又係要等返幾個月先有特價
咁同二手撚有乜分別?唔通一偷跑就有特價?
特價買得既game都唔知有冇1/3係真係會開黎玩
大部份連install都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞