打風wfh其實真係痴撚線

280 回覆
1883 Like 25 Dislike
垃圾私人工
你喺連登講呢啲嘢只會俾人屌港奴

反而樓上講勞工保險點計我覺得有得研究下,但係老奉覺得打風就唔使做嘢明顯係心態有問題
比較似係你識得野少,做開奴隸,比人剝削緊法定權益仲係到因為自己既無知而笑人,
而唔係人地on9

講完保險仲有排講,例如你屋企個工作環境要附合職安健要求,
之後仲要好多可以講其實

一句講晒,好多真係大公司,係當時wfh開波之前就已經考慮晒呢啲問題做左野,
你發現自己無,應該問下自己公司係咪做唔夠野,而唔係上網9up比全世界知你有幾無知
叫大家以後每星期放一日no pay,名正言順返少日,睇下制唔制

根本打工仔就係想,唔駛做有得出糧,完
真,嚟到香港變晒質
低能

唔夠人講

雖然我做到Manager 位,但都係senior

我琴日已經同SM討論過打風照舊,唔洗wfh

係你公司閪,你老細閪定你自己細膽?

定係覺得自己都說服唔到自己?

港女
獅子山精神
返工最重要
聽到都打冷震
同咗老細講無電腦,仲問我可唔可以無電腦都工作到 屌,如果無電腦都做到 我放喺公司部電腦就丟撚咗佢啦
錢作怪
咁星期六日都可以wfh
咁撚仆街 博上位嗰啲 定 真係啲認真撚
慣左連燈有呢挺人
話比你聽現實就係咁. 硬係有D人唱反調
唔岩聽又當你港奴港豬
香港窮得只剩錢
你明個道理就唔會覺難聽,明明contract就係寫你每日幾點至幾點做嘢嚟換你份人工,你覺得ot唔公平嘅時候,一樣唔應該去揾藉口辦公時間唔做嘢囉

想偷懶好正常,但係唔好攞啲歪理去鬧返啲按章工作嘅人
唔好扭曲現實
咁我想問
你覺得點解打風可以唔洗在家工作?
你用個答案答你老細咪得

如果你份約寫明打風唔洗工作咪ok囉

其實都係同老細/HR去傾姐,咁如果你公司係咁閪,而你又繼續係到做,咪等於你接受咗

講道理俾人話弱智
其實武肺時wfh都已經預左唔會再有風假架啦
如果真係講埋勞保的話
咁應該武肺wfh一開始時就要問老細
而唔係而家打風唔想做工作先黎探討呢個問題
再者打風叫你留o係安全地方係驚你o係番工途中有危險
唔係叫你奉旨唔做野
WFH唔係問題 被濫用先係問題
係今次個風廢 勁嘅風有啲人屋企又爆窗又入水棟樓又搖 點wfh
個人問題
香港返工
照開電腦用zoom開會
博上位 平時日日扮工扮到朝9晚9 既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞