打風wfh其實真係痴撚線

280 回覆
1883 Like 25 Dislike
咁呢d時間最好就係博表現
老細會睇到邊個對公司有付出!
講WFH 好似有啲輸打贏要嘅心態
口講你就叻
現實你敢做先講
我又無你咁威
直頭要remote desktop做
勞保包office以外就好common
但香港果啲一般都唔會包屋企
係你理解能力低,唔係你教精緊人,唔好活係自己幻想世界入面
人地由頭到尾都講緊, wfh到底屋企包唔包,每個人要問下自己公司個老細

係你唔知點解以為有人話全世界都唔包姐
唔敢做你就收爹啦
呢個世界就係咁
唔係你剝削人就係人地剝削你

咁點解你覺得打風係屋企可以唔洗做野?
你咪用個答案答老細囉
從來無wfh過
打風時屋企都唔一定係安全而適合專注喺工作上嘅環境
Either 你做間公司細 or 你眼畀窄見識少姐

大把公司d人係各式原因離職前,少少事係office整親詐翻佢三幾個月假,公司都唯有硬食啦
你當自己邊個, 公司要睇你頭
公司D manager為份糧含淚WFH
何況你
之前武肺WFH唔係叫得好爽咩
如果平時都可以wfh打風要照wfh我覺得ok嘅
個風的確影響唔到你 但如果平時要翻office打風嗰日先叫你wfh就有啲賤囉
其實wfh原意係比人彈性返office,唔洗日日困喺office處理唔到私人野
但依家變左平時繼續困office,放假就wfh就咁多不滿
幾時話睇我頭?

你根本無回應到我

你有冇試過同老細講點解你覺得打風唔應該在家工作先?
呢d野好睇團唔團結
你對家/d客都唔開工 你公司都自然開唔到工
講真風假預左班細既無心機做架啦
不如大大方方放一日 最多咪聽日跟貼d囉
落左波都要照返
呢個問題你可以請教學校D老師
你FG返工就明. 唔洗拗
條友弱鳩智
應該dse都未考
上面有條傻閪拉埋星期六日返工黎講真係得啖笑
仲有個傻閪諗埋哂打風上唔到網d屎橋

成班岩岩出黎做野 你地係咁屌唔合理ok架, 夠薑同腦細講囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞