有冇司機見到觀塘兩個字就驚

409 回覆
2172 Like 18 Dislike
講得啱,佢原本設計就唔係預你咁大車流量。。交匯點加第二區擁入跟本d路無預咁多車流量
住藍田同油塘私樓果班中產唔會去觀塘,返工就東隧過海,放假就去tko or東區
朝朝搭214返學
行清水灣道真係
新清落斜唔塞要去買六合彩
上年燒撚左個觀塘站都唔識得順手擴建
九龍灣塞既原因有6-7成係觀塘道塞
買凱匯真係on9 寧願買koko hills可以直出東隧
214勁撚on9 兜晒成個秀茂坪半山先出彩雲
正常駱駝漆行到地鐵站3分鐘搞掂,仆街次次塞成十分鐘
不嬲當油塘冇到
條條東九線藍田止步
最憎去東九,除非係深夜零晨無車
衰apm同開源道
我有幾次已經預左平日下午2 3點去附近買野 諗住d人要返工應該冇咩人 屌你老味多人過年宵
冇分別,只要唔係純商業,就一定會有勁多客貨車係繁忙時間入去,一個租客一個單位,每1個鐘收3份件,你諗下幾多客貨車要係路邊違泊...
仲要真正廠係要收好大件貨,1架5噸半上上落落頂足你半個鐘
九龍灣好好多﹐真心觀塘嚴重好多
九龍灣有突發情況,打風落雨都勁塞,但觀塘係唔需要理由,無啦啦可以塞到停,係停左同一個位郁唔到15mins up,講緊一個星期入面總有幾次
秀茂坪雙順油塘人去撚晒觀塘藍田轉車
一個迴旋處就ko左成個東九龍
搵返英國佬規劃啦
香港班垃圾識撚咩
四千伙
之前睇結婚d野
無論婚紗,婚照,化妝,仲有好多零碎嘢,屌全部都喺觀塘
全港咁多工業區但咁鍾意租觀塘
不過好耐之前話打造觀塘做第二個中環 但其實而家起步未
裕民坊嗰個位起好咗住入去啲人真係攞苦嚟身
日日朝早就塞車 嘈到仆街
試得有次中學踢Friendly 落雨,搭車喺寶琳返觀塘同朋友食嘢。結果搭左成粒鐘然後啲比賽衫濕到個書包勁撚臭
反正啲車主嫌工廈$30/鐘貴周街泊
政府不如隔一條街
就分一條缐做時鐘
最多泊一小時要入錶嗰種
庫房又可以增加收入
四順 秀茂坪 寶達
話就話係市區 實質交通西到爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞