其實M記d餐盤有冇洗過?

108 回覆
7 Like 0 Dislike
其實每個月既公休都要大清潔 包括洗餐盤,洗飲品機,洗lobby,洗冰粒機,換濾芯(姐係平時係飲品機果啲免費水),洗廁所,洗廚房,洗爐

仲知乜Q都要洗

利申:前紅牌員工,全部都做過

盤每日都洗
汽水機頭每日都洗

Lobby唔洗講啦
冰粒機一個月一次
F1(汽水機filter)一季一次(唔好屌 跟規定)
廁所每日都洗
廚房 乜爐都每日洗兩次
新地機兩星期一次
水缸一年一次

唔係24小時嘅鋪 的確係乾淨啲

我有時唔忍心你哋用咁污穢嘅盤
我會攞去浸水 用水槍噴噴
有啲crew抺都廢事抹 臭撚到仆街 成陣up味

我係24舖呀

屌你老母

廁所洗極都係臭到嘔

唔想洗有時棟個清潔牌係出面算。冇人用就唔會污糟
其實每個月既公休都要大清潔 包括洗餐盤,洗飲品機,洗lobby,洗冰粒機,換濾芯(姐係平時係飲品機果啲免費水),洗廁所,洗廚房,洗爐

仲知乜Q都要洗

盤每日都洗
汽水機頭每日都洗

Lobby唔洗講啦
冰粒機一個月一次
F1(汽水機filter)一季一次(唔好屌 跟規定)
廁所每日都洗
廚房 乜爐都每日洗兩次
新地機兩星期一次
水缸一年一次

唔係24小時嘅鋪 的確係乾淨啲

我有時唔忍心你哋用咁污穢嘅盤
我會攞去浸水 用水槍噴噴
有啲crew抺都廢事抹 臭撚到仆街 成陣up味

真係間間唔同 我嗰間兩日洗一次冰粒機

兩日洗一次真係慘,我地就一個月一次,不過唔係我洗

通常換油洗機啲濕碎野都係男crew做 我嗰間痴線到一個鐘抹幾次地 做到好足 但真心幾乾淨
利申:已炒佢魷魚

邊間咁認真 想去
咁多人話做過,係咪真係做過架
晚晚洗都唔知?

未做過夜晚更

有神之水槍噴 幾厚既茄汁都被掃走
利申: 埋左半年鋅

其實夜晚洗果時多數係唔係都搵熱梘水浸住先,一黎去油易洗,二後有d積乾左就咁噴都未必甩,浸左再噴就易好多,快好多

點會搵熱水浸
啲盤會彎

仲知乜Q都要洗

飲品機真係好撚污糟,鍾意食魚柳包既朋友rip

我想知魚柳包個問題係邊?

個爐一個月洗一次
重要好難拆
如果撞正果間有一排無拆黎洗
應該以後都唔洗洗
求其抹
有大粒野行鋪咪做足d⋯⋯搵d比較乾淨既姐姐去做lobby
....
正常廚房會有三個桶,一個紅邊for廚房,藍邊for lobby,一個大窿布for 瀘油,抹油

每晚都會洗毛巾,但唔會分開洗,即係咩黎,大家明
不過亦有餐廳紅邊加大窿布洗,藍邊分開洗既。

其實正常係分開洗既 因為大窿布布質唔同都要分開洗既
淨係有茄汁先沖一沖,其他都抹都冇抹
其實洗下個盤有幾難,以前用過嘅盤都會擺入洗碗機洗,好方便
利申:咖啡店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞