其實M記d餐盤有冇洗過?

108 回覆
7 Like 0 Dislike
其實每個月既公休都要大清潔 包括洗餐盤,洗飲品機,洗lobby,洗冰粒機,換濾芯(姐係平時係飲品機果啲免費水),洗廁所,洗廚房,洗爐

仲知乜Q都要洗

利申:前紅牌員工,全部都做過

飲品機真係好撚污糟,鍾意食魚柳包既朋友rip

其實全部餐具都好污糟 眼不見為淨 成日見啲洗碗阿嬸求其沖兩沖就當洗左啲碗

食你唔死咪當無野囉
以前中學返個間 晚晚都洗
M記所有食具都係即棄,得個盤係循環再用,你自己諗下...
臨走前會用鼻涕紙巾卒個邊
定係求其抺一抺就擺返出黎

夜晚用水喉就咁沖沖水
利申 做過
D薯條hi到個盤邊
成日都好驚食到上一手既口水

上一手都係用手拎起啲薯條啫
又唔會用條脷lam個盤
以前做過kfc,啲盤每晚會用擦嚟洗,試過俾經理屌我洗得求其
臨走前會用鼻涕紙巾卒個邊

屌你老尾
D薯條hi到個盤邊
成日都好驚食到上一手既口水

食左都唔緊要啦
有益架

上一手係靚女
以前做過kfc,啲盤每晚會用擦嚟洗,試過俾經理屌我洗得求其

我又係kfc洗過盤,求其過一下水就算
每間唔同 我之前個間每晚要洗一次
個盤邊咁撚西
上手去完廁所唔洗手拎盤你跟住拎仲要用手食薯條
所以我問佢攞餐具食薯條
staff 收野個時 成個盤隊落個垃圾筒到
9成攞走 返屋企一邊睇電腦一邊食 又爽又安全
日日都會洗
求其抹
有大粒野行鋪咪做足d⋯⋯搵d比較乾淨既姐姐去做lobby
....
正常廚房會有三個桶,一個紅邊for廚房,藍邊for lobby,一個大窿布for 瀘油,抹油

每晚都會洗毛巾,但唔會分開洗,即係咩黎,大家明
不過亦有餐廳紅邊加大窿布洗,藍邊分開洗既。

其他我就唔知
不過我做果間我一定要求班crew分開
分番開紅邊藍邊 大窿
同埋啲盤一定會洗
其實每個月既公休都要大清潔 包括洗餐盤,洗飲品機,洗lobby,洗冰粒機,換濾芯(姐係平時係飲品機果啲免費水),洗廁所,洗廚房,洗爐

仲知乜Q都要洗

盤每日都洗
汽水機頭每日都洗
Lobby唔洗講啦
冰粒機一個月一次
F1(汽水機filter)一季一次(唔好屌 跟規定)
廁所每日都洗
廚房 乜爐都每日洗兩次
新地機兩星期一次
水缸一年一次
呢個post搞到我以後有d抗拒堂食M記
其實真係唔好掂到個盤
我以前做出面試過抹都冇抹

仲知乜Q都要洗

總之
堂食走盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞