港女Juicy為追電競夢放棄DSE 考試為向父母交代

137 回覆
5 Like 93 Dislike
香港人追夢收撚皮啦 弱智
你讀到入U

走曬啲堂佢 24小時打你個機都得啦

扮乜春放棄dse

家陣啲報紙寫既放棄XXX追夢愈黎愈CHEAP

事實係佢地根本連入U既資格都冇, 然後就大義凜然咁同人講佢為追夢而放棄學業
身邊大把朋友瘋狂打機, 上鑽上大師級, GPA keep住3.3以上
笑左

之前係reddit睇到嗰post, 有條友又係唔知美服定歐服菁英頭幾,咪一樣係high school gpa 4.0, 最後話想讀醫先唔做職業選手。成班比藉口自己唔讀書 我唔明點解咁講就覺得香港可悲,而家個問題係佢地可以去追夢,但係唔好講到自己放棄讀書咁偉大先得架 自己冇能力唔識分配時間就收皮啦

成班俾我既感覺就好似當初香蕉奶咁樣
讀law冇second hon玩唔到PCLL就同D人講 "我為左唱歌而放棄做律師 "
事實就係佢根本冇得選擇做律師

如果你好似steve job, fb個朱黑八腳咁 有MIT degree唔讀走去中途退學追夢, 我就話你有勇氣

本身個機會成本低成咁, 然後就講到好大犧牲咁, 收皮啦好嗎
on9 我就唔信一日要溫10個鐘 訓練五個鐘其他時間呢??唔讀書都唔好搵呢種藉口啦
根本應該係有無夢都唔會入到u既mk妹黎
唔係話唔得
但係台服406勝場 白金3 都係算吧啦
唔知有無查錯id

如果係juicy 既話 佢依家16win 金四

金四打比賽

女子比賽
她明白,追夢也不能無休止,故對自己設下限期,「大限」一到,夢想將幻滅:「其實一年後做唔到,我都係去台灣或大陸讀大學。」

睇到呢句都知班人係點
讀書廢咪廢 係要隔硬想讀

我支持為興趣而做既人
但佢地似係逃避現實多過真心鍾意打機

真心鍾意有比少少力打都唔會得金啦

agger
我S2鳩玩直入銅5
S3開始研究點配合隊友, 自己走位, 上金4
S4已經開始試下玩carry位, 大男位幫隊友, 白金5
用下腦玩, 驚solo 玩唔黎就叫朋友dual ADC + Sup 車爆對面
右一,右二都好mk 妹feel ,呢隊有睇頭
你讀到入U

扮乜春放棄dse

事實係佢地根本連入U既資格都冇, 然後就大義凜然咁同人講佢為追夢而放棄學業
身邊大把朋友瘋狂打機, 上鑽上大師級, GPA keep住3.3以上
笑左

之前係reddit睇到嗰post, 有條友又係唔知美服定歐服菁英頭幾,咪一樣係high school gpa 4.0, 最後話想讀醫先唔做職業選手。成班比藉口自己唔讀書 我唔明點解咁講就覺得香港可悲,而家個問題係佢地可以去追夢,但係唔好講到自己放棄讀書咁偉大先得架 自己冇能力唔識分配時間就收皮啦

讀law冇second hon玩唔到PCLL就同D人講 "我為左唱歌而放棄做律師 "

如果你好似steve job, fb個朱黑八腳咁 有MIT degree唔讀走去中途退學追夢, 我就話你有勇氣

根本追夢同讀書係2件事 講咩放棄DSE為左向父母交代
之前有個會計 會考9A 中大畢業 去揸巴士 依d就勵志喇...
連台灣業餘隊都未必贏到

可以幾肯定同你講 tdf 只會輸比蓓蓓兒果隊
利申 有睇女子比賽

睇雞鬥雞

之前吹到上天既pdq呢
連台灣業餘隊都未必贏到

利申 有睇女子比賽

睇雞鬥雞

之前吹到上天既pdq呢

成隊得kaching睇得吓
你讀到入U

扮乜春放棄dse

笑左

根本追夢同讀書係2件事 講咩放棄DSE為左向父母交代
之前有個會計 會考9A 中大畢業 去揸巴士 依d就勵志喇...

nope 個男仔係freshgrad去入ibank做, 一開始已經4皮幾野起跳
做做下去放棄左去揸巴士
其實點解電競都要分男女子?

因為本身女仔個player base好細,勁既人相對太少,根本女打pro league就唔入流
如果你話其他國家都算

電競香港連男人都未必發到圍 更加唔好講女人
連台灣業餘隊都未必贏到

利申 有睇女子比賽

睇雞鬥雞

之前吹到上天既pdq呢

成隊得kaching睇得吓

$1000過夜 不議價

掛住19既kaching
睇個名都知係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞