港女Juicy為追電競夢放棄DSE 考試為向父母交代

137 回覆
5 Like 93 Dislike
打機變電競訓練
雞變ptgf
咁達哥日日都訓練啦
笑左
其實外國都有職業選手入到大學啦
根本打機勁同讀到書可以並存
你讀到入U

走曬啲堂佢 24小時打你個機都得啦

扮乜春放棄dse

家陣啲報紙寫既放棄XXX追夢愈黎愈CHEAP
我三大見大把人日日走堂係宿打LOL打到好撚高rank仲gpa過到3
追你老母夢咩
等睇班毒撚講到打機打到有錢過李嘉城 係香港人目光狹窄乜乜

相信你地為人父母都唔會支持自己個仔唔讀書去打機

香港賺大錢嘅,個個都做陰質野,一係炒樓炒地
好人好者養得起自己已經好勁
打機同讀書無衝突囉
Ptgf,日夜鍛練去取精
大個失業拎老綜打機
電競同運動一樣去最top先可以發圍
運動都話可以做教練糊口
佢開班教打機
做直播有冇咁多人睇當全職做呀
女人洗咩讀書架
一到16歲就做雞
26樓都收租啦
你讀到入U

扮乜春放棄dse

事實係佢地根本連入U既資格都冇, 然後就大義凜然咁同人講佢為追夢而放棄學業
身邊大把朋友瘋狂打機, 上鑽上大師級, GPA keep住3.3以上
笑左
女子電競撚有市場

我依個月都差唔多斗內左5000$比蝴蝶兒同樂樂
女子電競撚有市場

露多d大把人睇

女子先有市場
大把冇實力嘅露一露都揾得多過你
關台之後揾得多過你成世
我諗起果條公屋窮撚慕容公子
打機都要玩翻版漢化

佢玩閪到英文game咩
未睇
不過我估連登仔會再批鬥
你讀到入U

扮乜春放棄dse

事實係佢地根本連入U既資格都冇, 然後就大義凜然咁同人講佢為追夢而放棄學業
身邊大把朋友瘋狂打機, 上鑽上大師級, GPA keep住3.3以上
笑左

之前係reddit睇到嗰post, 有條友又係唔知美服定歐服菁英頭幾,咪一樣係high school gpa 4.0, 最後話想讀醫先唔做職業選手。成班比藉口自己唔讀書 我唔明點解咁講就覺得香港可悲,而家個問題係佢地可以去追夢,但係唔好講到自己放棄讀書咁偉大先得架 自己冇能力唔識分配時間就收皮啦
唔係話唔得
但係台服406勝場 白金3 都係算吧啦
唔知有無查錯id

如果係juicy 既話 佢依家16win 金四
她明白,追夢也不能無休止,故對自己設下限期,「大限」一到,夢想將幻滅:「其實一年後做唔到,我都係去台灣或大陸讀大學。」

睇到呢句都知班人係點
讀書廢咪廢 係要隔硬想讀

我支持為興趣而做既人
但佢地似係逃避現實多過真心鍾意打機
連台灣業餘隊都未必贏到

可以幾肯定同你講 tdf 只會輸比蓓蓓兒果隊
利申 有睇女子比賽
唔係話唔得
唔知有無查錯id

金四打比賽
報IVE既電競HD la
唔係話唔得
唔知有無查錯id

金牌想打職業賽?
連香港大專賽都唔知有冇機會入4強

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞