港女Juicy為追電競夢放棄DSE 考試為向父母交代

137 回覆
5 Like 93 Dislike
追夢
睇唔出佢呢啲係咩夢想,俾一年時間自己,出道唔到就放棄?
偏偏揀正DSE果一年... 話唔係藉口去逃避都好難信囉
乖乖地玩埋呢年去重讀啦,又話以前成績好,咁個底好,重讀一年再試下入U無咩問題嘅,到時咪知自己讀書係真廢定係分心影響囉
佢老母都係要求佢做下文職,hea下又一日啫,做分文職放左工大把時間打機啦
但如果讀書成績差到連文職最低入職要求都達唔到,真係想hea都無得佢hea,何況文職都係睇彩數,有啲忙到PK
sorry,我真心覺得佢果啲係打下機玩下咁上下,電競喎,講出黎都好笑。
好人好者又點會改名改做juicy
叫juicy以為肥婆黎
唔係話唔得
但係台服406勝場 白金3 都係算吧啦
唔知有無查錯id
唔係話電競選手生涯好短咩? 過20歲就要收皮冇得玩
( Show Blocked User - 殺人巴斯 )
睇到呢個post既回覆
我覺得香港人好可悲
上次比TDF個AD打爆左 之後佢完場貼個Facebook link 出人叫人讚

利申 唔識佢地
on撚9

好想同中間條女瘋狂做愛......心蛋糕

https://www.facebook.com/TeamDreamForce/?fref=ts
屌你老母跟台仔讀個nice字讀成咁撚樣
0:00開始

關台仔咩事
係日本人讀 nice 做ナイス (na-i-su)
等睇班毒撚講到打機打到有錢過李嘉城 係香港人目光狹窄乜乜

相信你地為人父母都唔會支持自己個仔唔讀書去打機

當Tabe無到

佢老母原本都係極反對,係個仔出左名先接受
除左雞之外有咩女仔會叫自己做juicy?
連台灣業餘隊都未必贏到
讀唔成書係度扮電競夢 弱智
屌你老母跟台仔讀個nice字讀成咁撚樣
0:00開始

關台仔咩事
係日本人讀 nice 做ナイス (na-i-su)

台仔 支那仔 韓仔讀nice 都係好似咁讀
唔關日本人事 亞洲語言口音
但香港人點會讀唔到nice
女子電競撚有市場

大陸好似有個直播網叫虎牙定咩 露一露個波都fatfat啦
睇到呢個post既回覆
我覺得香港人好可悲

同感
女子電競撚有市場

大陸好似有個直播網叫虎牙定咩 露一露個波都fatfat啦

技術方面無市場啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞