剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
ching 係習慣左long d 的話,其實應該已經習慣左等待?

定係你講嘅等待係講另一樣野?
唔係long d 嗰隻

有時聽人講,分手係比時間大家成長,可能彼此仲有愛,但而家一齊唔到。

但係,有愛而唔一齊,如果係愛對方,真係願意要對方等你咩。

又或者其實只係我ff 對方仲有愛
成長唔一定要分開,一齊緊個時都可以一齊成長

之前好似講過同你case 好似
我ex 佢都覺得自己唔夠愛我,所以有啲事包容唔到我,佢亦付出唔到咁多,所以過左熱戀期後 開始磨合時,佢就講要分開 唔去嘗試磨合

或者注定投入更多 更愛對方嗰個人 會傷得最深
對方性格係唔中意解釋,明就明。分開之前問佢係咪唔愛,佢話係愛,但之後就唔再講任何嘢,問極都唔講,但我知佢過得都唔開心。然後我一直問佢點解要咁辛苦,佢淨係留一句:你唔了解我,唔想比人了解。

好多時估唔透,佢就話咁你咪唔好估,但佢自己承認唔係一個易明嘅人,同時又唔想比人明,但又想有人喺唔講解釋下明佢。佢好似用感覺行先,但感覺好虛無,你唔知幾時冇,或者佢係更愛自己,想點就點。
睇黎佢係想另一半係唔洗溝通下就已經了解到佢講咩諗咩
真係接受唔到冇原因就分手
我想知個答案 自己衰咩 下次先會避免到
如果係想一齊返 就要處理左原先嘅問題先喇

但都唔好咁大期望,畢竟對方講分手都唔係一時三刻嘅事,一定有啲佢認為解決唔到嘅問題

我平時同佢whatsapp 都會分享下自己做緊咩,問下佢有咩做緊,share 下啲有趣野,其實真係好多時都唔會冇野講

但我其中一個死因就係send 太多message 俾佢,同時又想佢覆多啲我,工作忙碌嘅佢就覺得好大壓力,再加埋其他野,令佢一次過爆煲,前接講分手

所以有時真係唔好chur 對方chur 得太行,遲早爆炸

巴打放工未?
我依家每日返工放工都會經過佢屋企樓下,頭幾個禮拜試過行行下閃過啲回憶,然後開始眼濕濕 留咗行眼淚出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞