剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
可能佢覺得大家始終唔夾 ?
時間短d 都好 起碼唔洗浪費大家時間
我當時都係同你一樣諗法,如果對方真係因為自己嘅付出而有壓力的話,試下轉一個諗法,愛係細水長流,唔需要急於將自己嘅所有都俾晒對方

同時亦唔好俾自己嘅世界只剩下佢一個,呢個都可能係壓力其中心個來源,記住自己仲有家人 事業 朋友,唔淨止愛情,唔好俾愛情變做你人生嘅唯一

所以要係熱戀同平淡中間攞個平衡確實唔簡單

btw ching 分左幾耐? 有冇機會一齊返?
分咗2個月,暫時唔知有冇機會,對方初頭講分手時話想做返朋友,覺得同我一齊好大壓力,亦覺得我當佢世界唯一就好辛苦,可能之前太過控制慾令佢冇乜自由,加上工作環境令自己脾氣大咗

原本覺得自己做錯好多事,我話我改,但對方覺得唔使改。我諗咗好耐先知,其實佢唔係要我改,因為佢係愛當初嗰個我,佢唔想我改變自己迎合佢

不過用朋友方式傾偈佢都係冷冷淡淡,我一講感情嘢佢就已讀不回,每日都係一兩個msg,冇深交,都係得自己主動

有時自己諗法唔穩定時就去睇啲大眾占卜穩定情緒,情況時好時壞。知道自己可以點樣改善,但對方可能因為冇咗感覺而唔想再比人了解,佢有講過
除左脾氣大左同埋睇占卜之外,我同你有9成相似

我分左一個月多d ,條藥引就係我講笑咁send 左個有關控制慾嘅post 俾佢,然後佢就爆炸

佢都唔想我改變,令到失去自我,覺得我會好辛苦

但我好想佢俾多次機會大家,大家真係好唔夾先心死
我其實本身唔係咁大脾氣,係因為份工影響。我哋本身有long d 3個月,可能因為咁影響咗關係,加上對方異性緣好,可能因為咁佢淡咗/感覺唔同咗,而我啲狀態同情緒都愈來愈差,安全感係零,我講任何嘢佢都好敏感,可能會鬧咗你先而保護自己。佢覺得自己都變得好差,佢講過好辛苦所以唔想再做我女朋友

我都想比多次機會大家,但我開始覺得與其迫住復合,不如搞好大家嘅關係,唔好咁冷咁僵先。

一路想復合,一路覺得好似忽略咗佢感受,佢就係喺段關係上受傷,佢唔想有任何關係束縛,唔想同任何人報到、鍾意同異性出街就出街、冇人會再鬧你、你唔使再睇人面色,總之就係自由嘅感覺。

你可以話佢唔想有承諾,或者佢哋比唔到承諾,所以佢唔想再投入關係,至少佢唔想而刻同你講感情。直到有一刻佢寂寞想拍返拖,但識新人總係會容易過同個舊人一齊,至少有新解感,所以我都好驚佢已經有新對象,而佢的確異性緣極好

睇黎你地分開都係遲早問題
魚魚我地係度
唔方便係度講?
傻豬 再大ga 事我地都陪住你過
講左岀黎唔洗屈住咁辛苦ma 抱抱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞