sony將統一日美系統和遊戲中手柄XO鍵功能設置!!!!!!x為確定!!!!!

114 回覆
17 Like 140 Dislike
比人揀咪得 應該要d game由ps5開始call返system個setting
而家咁樣同奶共一樣咁肉酸
個問題唔淨係靠SYSTEM SETTING 一對一咁MAP就搞掂
On9
係要咁改就唔好用ox
用abxy啦
我屌你老母
我玩日制大既
兩種共存有咩問題

永遠既經典設計
日本自己無骨氣,連日廠GAME都直接改用X確定
好多日版嘅歐美GAME根本無改返做O確定
人地美版隻隻日廠GAME都會由O轉返做X(人中之龍呢啲)
全美一叮 X = no
箭尾確認?

X 喺某啲國家有 "checked" 嘅意思,外國畫 check box 會用 X 嚟填,就好似我哋用剔一樣。
其實PS4可以校操作主機 system 嗰時用 X 掣做 Confirm 掣,PS5 唔會咁 on9 拎走咗依個 option 掛......
而家已經唔係 icon 上嘅表達問題,而係粒掣嘅位置問題。
係用右掣 confirm 定下掣 confirm 嘅問題。
由 PS 到 PS4 個手掣佈局對東方同西方玩家嚟講都已經入晒血,依個分歧根本就翻唔到轉頭,亦都冇需要改變。
為左北美就要返亞洲玩家遷就
試下調轉統一o係確定睇下班鬼佬會唔會屌
好心維持就算啦
唔係貼紙問題,係位置問題
ps1開始已經係x confirm
你班傻閪學壞手勢屌乜春
第1次玩resident evil 我係狂㩒錯掣,,原來如此。。。
Sony就歐美去轉呢個就肯定係on9諗出嚟,日本公司點解唔就番亞洲要就歐美
但係統一全部game做X確定O取消呢個一定係好事
唔想變咪去設定調番轉兩粒掣囉
Sony應該想改好耐,
例如主畫面入去買game唔通喺ver N, O 就confirm 買game,N+1就轉用X咩 ,實俾人屌死啦。
PS5順便統一埋就啱啱好。
統一左點解仲要俾你轉?
係撚
PS1咪又係分日美OX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞