牛肉邊爐除左616仲有邊間又黃又正

233 回覆
25 Like 5 Dislike
kabu集團應該算黃嘛
溫野菜又係好好食
你老母就9up
員工聽撚住個老闆講都9up

之前有間電競公司又係
zenox聽佢個員工講個老闆係藍
又有人跑出黎話佢有捐錢又罷工又剩
屌你老母佢搵史萊姆deer拍片 又力撐史萊姆
個老闆又係cga電競總會成員
總之香港而家乜鳩都黃啦
除左美心
佢部pad都係大陸野啦 唔知點解勁多打手
佢藍扮黃你最多咪當佢中立
點會話要大力幫襯
火鍋大把選擇
講事實就五毛
完全唔知點解樓上講真話果啲比人負評到仆街
我唔排除唔同分店有唔同體驗

但就咁睇,
起碼天后 新蒲崗兩間都係用中國簡體平台
大佬你想像下一班朋友去食黃店點知見到全版簡體果下心情係幾複雜
呢間嘢貴到仆街重要係藍

樓主可以將呢個置頂
+1
嗰陣都唔知點搞好
走又唔係

次次食黃店見到啲收支那寶真係唔知講乜好
少少判斷力都冇 做少少野=黃 又唔判斷佢背後資本
員工清楚定你清楚
或者你開個post吊晒所有員工出黎問都得
佢十二味加616十幾二十間分店
大把人出黎講 好似我咁路過見到有人討論咪講兩句

Ming仔捐完錢係咪黃呀?
史萊姆戴gear影相唔係黃?
你食開唔代表要盲撐 你可以食 但都有好多小店更值得支持
老闆藍到入公民黨選飲食界 係咪有咩誤會
好似間間分店唔同
食天后嗰間
要用fb scan qr code
Scan完佢彈簡體網出嚟落⋯

食銅鑼灣嗰間就用pad落
佢專狙擊屌龍門嘅人
首席狙擊師
ipad mini落單
邊撚度又we7 又大陸pad
好多黃店都收支那寶啦
有咩咁出奇
吹到D牛部位好特別
楊屋道街市咪有囉仲要黃店
次次買返屋企自己打
好簡單姐 你睇我地有冇罷工?
罷工俾佢屌到九彩啦
點解入公民黨選飲食界 多份錢囉
Make noise扮黃出名可以多D人食囉
如果佢真黃罷工點解咁容易做到佢唔做?
因為錢囉ust低能仔
睇評價好似好伏咁
真係正?
新蒲崗要係幾時嘅事?
-2019.8.5 – 3間分店參與罷市

FB推廣選民登記

反送中名人加持

爭議:網傳 銅鑼灣分店-616十二味 老闆為張權紅底兼反對運動(相關報導),616老闆於11/28在Facebook專頁發表聲明,指所有616牛肉火鍋專門店一直由創始團隊經營,全部都係土生土長香港人,616十二味是唯一一間聯合經營分店,而在知道張權散播不實流言後已即時終止其合作關係,並拆除十二味招牌。

https://hkchronicles.com/data/XAVosfdojJI

不過連大J都俾佢地marketing呃到
我估佢都係Google火鍋黃店然後彈左616出黎
先去左食
但個老闆唔識周庭 你覺得佢黃?
的確冇你咁叻 講咁耐乜證據都冇 同Marco囝一樣
佢哋一定要互相認識?

你覺得呢D料邊個爆
可能呢幾日落場十二味啲餸係叫foodpanda
Scan qr code唔一定要用we7架 中國仔
你覺得咁奇怪點解唔影底呀?
牛大人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞