香港人真係好唔識得種族歧視嘅問題

248 回覆
2775 Like 75 Dislike
問題種族係要佢地種族本身提出質疑
同埋,本身一直都講緊不分膚色都可以係香港人,樓主你將一個話題放得太大唔代表係好事
玩火自焚
真係搞大左既話
我相信利君雅一定會澄清
九唔搭八

擺明政治打壓,你spin去種族問題做乜春?

應該強調嘅係,利君雅做記者做得非常稱職,受到市民讚賞,而家係政府因為政治立場而打壓傳媒,新聞自由,呢樣野個格局唔通唔比乜撚種族問題大?兼且有理有據,更加說服到人,夾鳩硬扯去種族歧視,又無明確理據,真係虧你諗得出
公務員嘅評核制度唔應該有今次事件發生
何況已有6次報告在手
所以係好有爭議嘅一件問題
所以話呢件事同種族有關都係有可能
根本歧視女性 宗教 膚色
我地要用女權同宗教令場運動贏
連登開post搞暗黑兵法
到時實比人cap番呢個post
開得post一係傻既一係就五毛
位唔係咁上嫁
咁香港人歧視中國人 又算唔算係問題?
Ps 我認為香港人係一個種族 中國人係另一個種族
好夾硬 咁就歸納到係種族歧視咩
Aggar
問題一針見血
落尖咀睇下班南亞狗啦 根本上華人社會就唔接受外族
仲有幾百個like,成班友陪佢癲
冷靜啲 獨立思考
終於見到有人識玩
香港華人種類歧視問題好嚴重
而自己又不自知 但就敢話人種類歧視
當一個種族處於極之弱勢既社會位置
其實應該係幫而唔係講唔係佢就唔應該提出黎
初初美國黑人平權白人都出左好大力支持
Spin去其他地方做乜鳩...
但港共唔會奶野,就算搞大左只會推個高層出黎,出到黎個畫面只會係港台做錯
如果搵唔到港共背後點控制,真係種族歧視都燒唔到港共個疊,反而佢地再搞港台時會多左個反racist咁好聽嘅藉口去掩飾打壓
如果搵到港共背後點控制,就唔洗搞咁多
真,正皮個班人諗清楚未架

咁shallow 嘅主意屌你老母真係屎橋黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞