LG電子垃圾,一個月就壞,行貨冇保養

329 回覆
147 Like 16 Dislike
當年LG G4 死過機
永不錄用
2皮野兩年一過保養即壞,不錄用
我部LG OLED 用咗幾年仍健在,無壞
所以LG香港手機部似係執柒咗
你哋咪又係極個別例子 真係咁差人哋喺香港神早收皮啦
有架lg1080p mon

用咗三年就壞,開唔著,而且係慢慢惡化越嚟越難開著

掉咗佢算,不過無意中撳到條youtube片教人拆開佢換曬啲支那電容,又返生
驚咪買XG27UQ
咁係唔係 買返黎就壞都好正常
壞都唔緊要 唔撚閪換比你要你鳩等都好合理
原來比多千幾兩千買行貨,一個月內壞都要奉旨等幾個月比佢D CS撚
香港人真係低賤
繼續推
仲要問極都唔肯講等幾耐
最尾話最少三星期
等仲耐撚過用
LG手機用過兩部,一部半年就壞,屈鳩我入水要收幾百至肯整,結果我唔整。

另一部第13個月,即係過保1個月即壞,收左我舊幾水檢查費,懷疑佢根本冇檢查過(拎返時連洗機都冇),就話要收$3xxx換mon同底板,但我13個月前買至係$25xx
某樓上User: 你哋咪又係極個別例子 真係咁差人哋喺香港神早收皮啦

真係收左皮
壞唔正常 但壞左唔換都好正常 過左7日 你買三叔Sony唔加買保養plan佢9成9都係唔會換 要你9等 尤其係貴mon貴電視
用緊部LG LCD 電視, 7年都仲正常運作緊
幾年前買過一次3D LG芒 個3d保養期內出事 有上門換電路板 前後攪咗幾個月
不過
換完個3d function都係有問題 仲要塊電路板本身應該唔係俾我隻27‘’芒用 但開得著嗰芒我都算了 用到依家都仲用緊
結論:以後唔會再買LG任何產品
同感
Sony條數計得好準 啲產品一過保用就好易出事 但ps要硬食 不能罷買
你過到保養,我一個月都冇阿陰公
咁就要屌啦 唔好講到咁係理所當然 明知qc 唔好 售後就跟緊d啦
萬幾蚊咁易壞 仲要等咁耐都無回音
比咁多錢仲要煩到自己
中國人奴性係重d
我都廢事理呢班人
食飯前push
子瑜之後 冇LG

用咗lg nano86一個月,間中話收唔到頻道,都唔知係大廈天線問題定電視機問題
Windows 10 screen share駁晒wifi又search唔到部電視
琴晚LG竟然打左比我跟進 竟然屌一屌就有人搵
話月中有貨 到時冇再日日打上去
恭喜晒 下次咪再買LG
係唔再會買香港行貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞