[開打了]亞美尼亞宣布全國進入戰爭狀態

270 回覆
390 Like 7 Dislike
就係因為一個係舊首都
一個係新首都

先有兩個大城市
其他地方都窮到傻
咁樣不如講吓亞美尼亞可以點選擇
同埋我唔覺得支那根本冇理佢
佢畀土耳其俄羅斯伊朗圍住 真係有乜空間選擇
親美又怕變格魯吉亞咁畀俄狗搞
我支持你對阿美尼亞ge睇法架啵
只係我想講菲律賓個d都逼不得已
其實好多國家親共就係為利益
唔通欣賞中國咩
藍絲就因為大中華膠
冇利益都親共
我只係想講
連登仔既然識幫Armenia諗
都應該識諗下菲律賓呢個最親美ge國家點解會撐國安法
佢地都冇內部穆斯林作反ge問題
菲律賓有能力去選擇 伊朗就一直都係極權
菲律賓邊有能力去選擇
佢仲窮過阿美尼亞
境內又多華人黑幫
唔好忘記菲律賓本身係亞洲最親美國家

伊朗係極權
但佢地親中共只係因為敵人ge敵人原則
老美杯佢 孤立無援
咁樣不如講吓亞美尼亞可以點選擇
同埋我唔覺得支那根本冇理佢
佢畀土耳其俄羅斯伊朗圍住 真係有乜空間選擇
親美又怕變格魯吉亞咁畀俄狗搞
我只係想講
連登仔既然識幫Armenia諗
都應該識諗下菲律賓呢個最親美ge國家點解會撐國安法
佢地都內部穆斯林作反ge問題
菲律賓棉蘭老島之前咪有回教分離分子搞聖戰
終於打仗, 開心死
第一槍竟然開喺中亞巴爾幹交界地區,估唔到
係咪搞錯呢 隔住個黑海
吓 高加索地區同中亞巴爾幹有乜嘢關係?

, 記錯咗阿塞拜疆位置
up mud 9
呢D全部都係92-94年已經發生哂嘅事嚟
當年亞美尼亞好打到 阿塞拜彊經濟崩潰 就快可以直取Baku
小國要求存首先要夠打得
近幾年阿塞拜彊發下石油財變得強勢左唔少就真既
加埋土耳其背後支持其實實力強左唔少
不過問題係除左土耳其都幾乎冇人會撐佢
今次應該睇黎好大機會兩邊後面既俄土逼佢地收火
係咪唔洗返工啦
無咩可能
有俄佬同火雞睇場
幾撚時輪到中共叉隻腳去搞鳩佢地後花園
冇錯

我打錯字
有打左就冇
菲律賓就有南部班穆斯林武力叛變
所以佢地都係逼不得已
可惜呢班人會話香港人突厥人分裂中國
但出外就同人講自己係美國人
俄國最大贏家
同埋俄佬而家都同佢地隔離既喬治亞有牙齒印開緊拖

但早排唔知點解 fb 又有投資 20 萬美金就有本喬治亞護照 - sell 將來加入歐盟既遠期概念
其實好多 落後國家都係咁

支那 一樣將北京, 上海 起到靚一靚去呃人
印度一樣將 新德里 孟買 起到靚一靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞