其實深圳現在咩市況?

407 回覆
367 Like 16 Dislike
關口封左 淨係好正常
要不是香港人
吹大災情俾我地打飛機lo連登睇得少咩
深圳?又話冇人帶口罩?
請問你工廠做邊範?
廣州無得輸,可惜而家去廣州食野都要講普通話,不了
其實上面一堆3毛好好笑,講到自己好清楚深圳點,又話人只係聽唔自己去睇...

問題嚟啦,如果上面答嘅係大陸香港人...咁你翻緊牆wor,係咪要篤灰呢?!
幾年前大陸早已經block咗連燈!

如果係local香港人,你會經常來回隔離28日?唔係嘅,即係你都係聽返嚟啦⋯⋯聽講乜乜乜?!

第3種非香港人

借位宣傳行動post
[行動Post]十月一掛黑衫大行動
https://lih.kg/2220323
咁三和呢
支那仔上咩連登
早兩日先話雲南全省封鎖玩返2月時嘅戰時管制

基本已全國互通, 不過而家去邊都要準備好各地嘅健康鹿, 冇隻鹿你隨時上唔到高鐵火車飛機出唔到站入唔到商場酒店

仲有坐巴士地鐵火車飛機一定要全程口罩, 冇就唔畀上車
祖國有共產主義
建議你多啲睇大陸新聞,唔係話你講野偏激,依家有時從你自己角度睇嘢,會限制咗你廣闊嘅視野
舊年6,7月開始就已經唔想返大陸,所以最新情況唔知!
不過係更早之前已經聽講「低端人口」好似北京咁俾人趕走,少咗低收入人口係會拉高人均GDP,不過係咪代表經濟好咗?!
如果從自己角度睇野
係應該識著緊深圳偷香港人錢既事情,追究深圳
根本連登仔完全冇靈魂,完全唔知自己做緊乜
係咪大鑊飯人民公社個段時間
空運撚
無哂外國單
屋企人係深圳工作,基本上正常晒,d 人開始國內旅遊,我屋企人個個星期都要周圍飛去 公幹
大陸d廁所特能別臭
因為洗廁所d能樣永遠唔會洗個地拖
個地拖抹能完尿積,又用返黎拖個地下
唔會過一過水先,搞能到成個廁所一陣壓味
而家唔知係咪咁了,好耐冇返去叫雞了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞