搭巴士最唔想咩人坐隔離?

645 回覆
1538 Like 37 Dislike
點解巴士最尾個行有時係6個位勁逼個啲
同是天涯淪落人,其實我諗有時都唔係特登望過去,我果種係我平時習慣會周圍望,望住一個靜止環境唔郁我會覺得好悶同唔舒服(除左風景),而由於果次上堂好悶,我諗住望下窗外風景hea,但條女就坐左係個窗前面,咁算啦,我費事長期望住一個位佢會覺得唔舒服,所以我就到我真係覺得頂唔順個時我先望過去,結果就仆街啦

跟住果日之後我就去左北歐一個禮拜,返到黎我個朋友問我你係咪鍾意佢,我先知道發生左件咁既事,跟住個排佢仲要懶係野咁樣避我,我心諗:(咪玩啦,邊有可能鍾意你呀大佬),不過老實講,如果果時係個正常樣女屈我反而可能條氣順啲,起碼啲人唔會覺得我係鍾意一件豬扒先,佢果次真係攪到我基本成個中五,六冇乜點同過女仔溝通

其實如果發生左啲咁嘅事,你可唔可以第一時間同翻個當事人講先呢,你話陌生人就可能話唔敢啫,我好明白係好尷尬,但你又係識得我嘅,你問番我一聲,我俾返個解釋你咪唔會有個誤會出現囉,咁對兩方都無好處,我都唔明點解要走去周圍公開唱,咁樣對另一方真係會造成一個好大既影響,我到左今時今日,淨係聽到佢個名,我都會好莫名其妙咁驚,就算見到女仔靠近都會係驚多過開心,真係多得你唔少

我只係想為唔喺特登望嘅人澄清一下,但如果真係鹹濕特登望,甚至摸個啲就真係要發聲啦
死煙剷,屌佢老味點解可以每呼一啖氣都有臭味
一班earpods撚出黎負皮 係呀屌你老母漏聲撚煩過閪
毒撚好失禮你?
屌,我都係咁,一望d阿叔就坐埋嚟,所以我而家都係唔望,不過d阿叔都係坐埋嚟
最衰係有時你想果個人坐落黎
你望佢佢就唔坐

然後你唔聽佢坐落黎既人
你唔望佢佢又偏坐落黎
+1
廢老
有時我頭站上車,會揀同女仔/女人一齊坐
自己坐 會預計唔到之後咩人坐埋黎
痴線架
我試過幾年前搭鐵
本身d位坐滿人
之後有站多人落,本身坐我隔離個人都走左
本身坐對面排個阿叉行過黎,坐我隔離
好嘔心即刻走左 肯定唔係好人
有臭味嘅人
屌不安
女仔會好驚
有D廢中廢佬會非禮
男性, 中年以上女性, 肥胖既人
同後生女坐個人都舒服D, 又冇咁逼
通常都有D體香
過度活躍既細路仔整到人,但d19父母唔管
講電話既人
人佬我要訓教
撘過海巴士有得揀一定揀唔停皇后街嘅車
港媽+尖叫嘅細路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞