醫管局員工討論區 51

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
人事問題佔7成
Ching 想問下如果轉左做C3 之後想考HAII
同喺三巨頭 EAII 呢個位考 有無分別?
都心思思 因為福利人工都好d
都係咁考
睇你本身係咪做admin dept
C3係admin dept咪更有優勢
C3同ea2比較 c3叫手牌靚丁屎咁多
因為請我嗰陣老闆開宗明義講到明覺得我有potential,但係未開到位,所以入到黎其實係同Cii HA嗰d一齊做officer野
話如果做夠一年半載覺得performance好 有位就會比我升 (唔知係tum我定乜)
但又唔知佢意思係HAii 定係上一格EAI only

好似好貪心咁
你老細又幾醒,咁就呃到你做多啲同工不同酬
**haii
就係無previous experience啊 上份工係小公司MT仔 好似高不成低不就 無一個area係特別專咁
報EAI 都唔請我

HAii 得一個偏門field我可以apply但好似唔係次次posting都有留意緊 有嘅話都會試下報

依家做嘅野其實language好,上手唔係好難,同埋HAii都有經常都請呢個field,所以就係諗緊stay喺呢個位做一年再考(大不了轉院)/做Ciii先
HAi,話會同SHA申請
SHA有同我講加油,聽住先

上linkedin stalk人都見過有
希望自己可以做到下一個幸運兒

爬文睇HAii 咁多內定 報for serving only咁internal轉院係咪都其實無乜機
second in果陣話係上手走左先call落選者in,正常唔係應該要開新ad架咩
EA2升EA1 再升HA2 牌面會靚D
一係EA2升C3再升C2然後升HA2
C3想升HA2有D難度
fg 啱啱收到ea3a email無講關個department 請問interview有冇咩要注意去qe見
In下先 有都做住先
無返工果日 諗住寫咩原因
有冇人都係10月8號in NTEC in EAII?
點睇都覺得係ward
唔簡ward都比ward
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞