醫管局員工討論區 51

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
記唔記得有咩部門?
procurement,內視鏡,cnd
想問下Clerk III (Medical Records Office) 係咪番要番shift?
除非番shift之外有無咩伏位?
多唔多人爭架?

利申:做左EA II 唔夠三個月想轉clerk
隔離房全部都係clinic...
睇黎你地今日同我上星期五去唔同人
介唔介意講點解想轉clerk
上星期五吾同部門
我就nurses quarter LG2 in右邊房既, 左邊一女HR,右邊兩個男Officer
巴打記唔記得有咩部門?
我想問如果我唔send返份服務紀錄同意書,ha係咪唔會有紀錄?因為我唔想寫落application form到,我做得太短......
淨係記得有call center 但一入去就有講全部都係clinic
其實係department嘅問題
日日無野做坐係到好悶呀
我淨係想轉去其他department/醫院
但係如果EA II轉職又要做夠18個月(好似係?)
EA I我又覺得自己未夠經驗
所以望緊clerk III 啲位
人工有得加又有多啲假
但係好似好多都要番shift
second in 完有無話幾耐有消息?又係一星期左右?
no, 純粹佢留唔留低你個file only. record 一直都會有, 只係如果將來有人問起, hr 唔會答

其實唔駛咁擔心呢d 野, 要篤爆你ge, 你唔簽都會篤爆你
咁姐係將工作經驗照寫返喺application form?.....
咁佢講係咩院
請10個人都分兩日in, 今次都打定輸數
開頭hr講完其實我唔知佢係call center
係之後佢講講下自爆 中間個個完全唔記得
最右淨係記得葵涌醫院精神科唔知門診定咩
我最後發緊夢冇問佢地問題
一入去聽到全clinic都已經
Pca II既話係deadline前會唔會Call人interview

定係要等過左Deadline先會開始call人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞