醫管局員工討論區 51

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
無錯,就算人地真係想請你,依家果度唔放你走都冇用
operator 真心覺得唔好……難聽d 講,過多幾年都唔知仲需唔需要Telephone Operator……

同埋個post 太19 先開clerk 3……
ntwc 內定多係真,眼見身邊同事都被內定升上去
我已經收過一次
有冇人收到 NTEC ea2 various?

第一次見various department, 唔知係咩部門請人呢?
KWC
當然唔會一早講定先,但站係佢地立場,有個senior吉位,自己條team 既junior 表現好/擦鞋叻,搞場大龍鳳都捧自己人上去啦,即使街外人比呢個junior 優勝,都係用人唯親

慘就慘在自己唔會被內定,出去又比人當街外人
如果內定係開board前已經知道係升你
老細會直接叫你報
interview只係做樣

所以HA識人好重要
可以問下係咪內定費事浪費時間

你都可以話有好有唔好既
內定升你咪好爽
唔好咪有機會陪跑
識人呢d 好難強求,唔o岩key 都冇計
想收多d interview 既朋友,有冇打多d keyword同乜鳩都報呢
你in咩
其實2內定都唔算太多
HA2睇下你好唔好彩
有時候會儲埋一個board開幾個位
果陣都有唔係內定位
NTWC有錢咪開多位
唔係同一個department出HA2咪分開幾個vnc
睇數目其實睇唔到咩
有時候一個vnc請四五個都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞