【年經】90年代既荷里活男星全盛期邊個最正

750 回覆
468 Like 10 Dislike
Die hard係一套爛片,佢拯救咗Die hard
唔明點解Die hard可以由Bruce Willis有頭髮拍到冇頭髮都仲拍緊,呢套嘢真係荷里活版警察故事咁
我發現Alan Rickman拍啲戲都好聖誕檔,Die hard, Love actually, Harry Potter呢啲全部都係聖誕檔期會播嘅嘢
屋企有隻love actually嘅碟,家姐未結婚之前每年聖誕假都會拎嚟播
Hugh Grant? 唔係Hollywood但90年代時真係好靚仔
上面好似有人講過,但我唔介意補圖

Maurice呢套戲全部男演員都好正呢套都係難得happy ending嘅同志電影,但個過程都係好sad好壓抑
Becoming Jane初初睇呢度戲係因為女主角
但後來因為呢套戲鍾意咗james

佢嘅眼神係我永遠冇辦法忘記

無論你而家係光頭坐輪椅定係變咗肥佬

只要見到你嘅眼神
你永遠都係我嘅男神
今日扮工睇左兩套戲

1. Batman-The Dark Knight
唔係90年代,細細個睇唔明做咩,今日睇到唔捨得食飯
C bale演得比較內斂,但做有錢佬我真係搵唔到有人扮得似過佢
Joker唔使講啦

2. Romeo and Juliet 1996
悶到仆街睇到一半放棄左,連床戲都咁悶真係第一次見,我真係唔識得欣賞古典文學女主角超正

Nikolaj Coster
成套GOT佢最有男人味
想當年湯哥同Dustin Hoffman頭貼頭果幕我喊到七彩佢之後好少拍呢類細膩感情既戲

男人味反而覺得係hound同馬王

king slayer一開始成個花花公子咁
但慢慢覺得佢專一佢家姐
但cersei隻痴線閪
睇吓佢做吸血疆屍果套 仲正過Brad Pitt
佢好樣衰喎同alain delon做同一個角色真係一個天一個地

"fuck"
華人荷里活明星 90年代佢堅係最靚仔
個種英氣無乜人有
其實river個樣咁睇唔算好特出
都6章啦

一直覺得好似占士甸
依段關係入面原來好多第三者
不過David係真係少啲fans比起教授
你地有冇睇過naked
佢後生勁青靚白淨 手指又長 又高
但講起佬味我諗起果套 全蝕狂愛 佢俾李安納度屌
好鍾意睇佢同Emma Thompson做對手戲 兩個好襯,同埋講起聖誕檔期電影仲有愛情洗剪吹,3角關係最後合家歡結局 同埋佢都做幾多變態片 又香水又魔街理髮師仲有套人鬼未了情
忽略佢個髮型係正嘅
睇戲有咩開心得過有個靚仔睇?就係兩個靚仔攬埋一嚿
阿倫狄龍
雖然好經典,但真係隔好多個generation我係睇劉以鬯《對倒》先知有個靚仔可以迷倒萬千少男少女阿叔師奶
之前睇新聞,佢有個仔同佢倒模咁靚仔

路平教授正係音樂都J死人
連登好多腐女
我最愛始終係路平教授
佢套末代皇帝溥儀呢排戲院有得睇,仲係Remastered版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞