[急] 請即停用漫畫人

422 回覆
741 Like 12 Dislike
有啲漫畫有時得中譯
日文睇唔明, 英文冇人譯/未有官方
唔上啲支那網未邊搵到
仲要成日有啲譯譯下停咗定唔知冇人upload,好撚煩
希望日本搞多啲英文official
so far 好似係仲係得集英社mangaplus 有定期更新
VIZ得單行本
依家日文多咗好官方
令我諗緊係咪時候認真學日文
點解一定要睇漫畫,搵下其他嘢做下唔好
留名等睇
嗯,你好好享受被監視ge支味啦
有無日文漫畫app介紹
點睇到?
有漫畫店可以租/坐就好 其實最鐘意都係睇事實體書
漫畫店都買少見少啦而家
以我所知無香港自家漫畫動畫app就算想課金都無得課
講到尾都係香港人鐘意免費野 令到漫畫店冇生存空間
講緊其實都係一兩杯珍珠奶茶嘅價錢
齋講對鐘意既野既熱情 香港人遠不及支那人
香港人係鐘意飯來張口
me too...
重點唔係價錢 而係無位擺
我都諗緊係咪要棄曬d漫畫同小說 搞唔掂
反而如果多番d租漫畫鋪 我會租 因為唔會有空間問題
唔係講買 係租同坐低睇 以前有好多
做唔住既都話係因為個個上網睇唔洗錢既
其實租都係$4-$5一本 坐低睇都係十元八塊半個鐘
一杯咖啡都唔止呢個價
租書難做過賣書 鋪租同人工已經好難回本
仲要計入幾多貨 樣樣都係錢
同埋唔單止關上網睇漫畫事
以前租書鋪都有其他野賣下 點數卡之類
自從online game被取代之後更加收皮
賣實體書嘅鋪頭都仲可以靠賣下寫真回下本
的確係,有事都係抵死
咁又要講埋 生活水平 生活成本 時間成本 工作機會 人均收入

你喺香港做100個鐘拎1萬蚊 同你喺支那做100個鐘拎1萬蚊個意義係唔一樣

同埋支那翻版零實際成本 只需要時間成本 然後就可以拎去賺錢 同老翻漫畫網合作 叫啲觀眾科水

但係計返正途去做同一樣野 一定倒蝕 定係又要學支那咁偷漫畫翻譯自己賺先

有幾多人可以唔理生活燒錢燒時間去做呀

講你就易 做啦碌柒 踩踩踩 垃圾PR踩港公司死埋一邊自己圍內對住維尼打飛機啦
咪又係bookwalker/佢本身雜誌個網
新野好易搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞