【HKBU】浸大討論區(14)集氣永續online learning

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
輕輕推post
幾個大學生幫手promote緊個online mentorship平台,叫 「Iam…青年職學平台」,個平台有恒生課金架。大家有興趣可以試下。
所有野係差唔多完sem先開始,同埋都會係網上進行,唔會要去好遠,完成培訓之後仲獲得證書一張,仲可以計埋服務時數!(真心其實有做義工對之後報船報exchange都有用),得閒既話真係可以考慮下

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRFB_NYBig9pa4B_pVuI1EtR5Fcw_uMVjrymp-iNG-0X1SLA/viewform
冇迫喎全世界喎 只係我覺得mixed mode好麻煩 既然有肺炎 咁一係就全zoom
我上過既online tutor係開住zoom 然後現實上堂嘅人自己討論 又冇用咪 咁zoom啲人聽到啲咩
其實我自己都係住大西北的 我唔係住附近
真人上堂 可以求其問隔離左右啲人
Zoom你教我點分
你係咪呢個sem先第一次用zoom上堂?

有frd就自己組group 無既咪等老師幫你分組

再唔係有啲會比個student name list你自己搵groupmate
所以好麻煩
又喺BU出事,其他U一啲事都冇
兩宗與本地個案有流行病學關連,23歲女患者(第5435宗個案)就讀浸大體育系,是早前確診者(第5398宗個案)的同學。她住在太古城太湖閣,在協恩中學任職實習體育教師。她曾於11月9日光顧銅鑼灣皇室堡元氣壽司;並於10日到過九龍城譚公道品甜咖啡店。
凡事必有因 PERM狗真係抵撚死
藍絲
聽frd話XGU餐廳有人中招
FINE3025 個assignment 3完全唔明點做...
有冇ching 識做
有無人可以解答下睇完學校email都唔太明

當我今個sem同下個sem讀左科year course (當係course code xxxx1000-1001咁,咁今個sem就係 xxxx1000 , 下個sem就係xxxx1001咁) , 跟住今個sem有份計成個course50%嘅功課,下個sem有另一份計成個course50%嘅功課

跟住因為AR話轉pf只轉今個sem , 所以想問下如果下個sem出letter grade嗰陣個grade會唔會只係base on我第二份功課做嘅表現去出分,只係 xx/50分咁,定係都係會照拉埋sem 1再出分 xx/100分咁,只不過sem 1出pf grade?

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞