食蒟蒻減肥是否立於不敗之地?

68 回覆
21 Like 9 Dislike
我賭你食一個星期就頂唔順
冇人可以減肥減一世,用呢啲方法去減,恢復正常飲食就會即刻反彈,仲要係加倍

我相信呢類用計卡路里嘅方法的確係一時減到體重,如果你認為自己可以永久維持呢個習慣,支持你去咁做(當然你要忍到唔食其他嘢)

另外減體重唔等於減脂肪,以節食方法去減會減埋肌肉,相對變得冇咁健康

利:健身JJ
一個星期後隨時食番突

呢支喺德國買 維他命全部100%daily intake
係礦物質唔夠 唔知點樣叫平衡
聽講血液中嘅鈣同鐵互相阻礙對方嘅吸收
唔知多啲食鐵定鈣好
貝類就難處理 同埋我一個人住食唔哂 唔會考慮
點解唔好多食大型魚?係咪毒素累積?
我見759有鰹魚罐 同吞拿魚差唔多感覺
沙甸多Omega-3?明明咁平
多謝建議
唔識咪亂up
你食嗰吓好頂肚但之後好快就餓返
咁咪再食囉
你咁食 連人體基本需要嘅營養都唔夠
低碳唔係無碳呀姐姐你查清楚啲先啦
你睇佢答嘅野就知佢係講唔明嘅人
算啦 由佢反彈啦

健身jj too
見到就唔想食。。。
例如?
一講健身啲人個腦只會有大隻肌肉健美選手嘅形象,而唔係一個體能好、膚色靚嘅運動員

但明明健身JJ做嘅訓練(除左冇特化)同飲食都係接近運動員

最後用埋啲偏方反彈又瀨基因唔好,住hall見過N次同類事件
明明可以變成身材勁正好有曲線嘅女仔
佢地係都要揀去做一條柴
最近仲愈嚟愈多呢啲
見到都費事嘥口水

今日食埋白色嗰舊
上面係檸檬香草粉
係咪搞笑 雞肉入面最高蛋白質係雞柳同雞胸喎同埋佢有BCAA (for肌肉合成和修復) /維生素A同B 營養價值低?

每100克重肉類所含的蛋白質比例分別是:

雞胸肉-86%

豬里肌-60%

牛腱-57%

鮭魚-37%

雞蛋-37%

同埋運動完吸收脂肪較高嘅食物係會干擾到消化 因以脂肪難吸收 所以通常啲人都建議運動前後都食雞胸
點解大魚唔好
咁芋絲呢???

日本有D 蒟蒻麵香港有無得賣?
其實...肯抽少少時間去運動就OK....唔肯做運動食乜柒都係假
利申: 肥中佬, 跑咗半年瘦咗30kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞