勁幫香港既澳洲記者Avi Yemini被警方拘捕

153 回覆
1298 Like 15 Dislike
push
push
佢出文反lock down,覺得封城係阻礙自由乜乜77。大佬呢到之前日日6,700單武肺呀,封咗幾個星期先落返。依家全個澳洲當咗維省係疫埠,唔撳返落去10單8單個個省都唔肯開門,因為好多省已經0封咗好耐唔想再爆過。次次一少少受控就有7頭出嚟要遊行示威,上次就on9左膠,今次就on9右膠

支持香港黑警好似係南澳警察
警局升中國旗個區係你哋所謂嘅反共先鋒自由黨議員Gladys Liu嘅支持區
澳洲好藍
依家明明係啲右膠唔識死,覺得應該由得武肺大爆。之前連登笑9話鬼佬唔戴罩所以大爆發,依家呢啲反口罩嘅支持者出嚟示威又覺得好啱
佢出文反lockdown 同去報導新聞
就係個原因要比人拉?
你真係當澳洲中國咩
都話咗,如果發生上個世紀,烏干達嘅事,要被迫走!
仲有上個世紀,上海被共匪黨赤化!

咁樣要被迫走!

但如果有外國軍隊,幫香港人,咁就唔同講法
之前Ballarat 有條大肚婆fb叫人出嚟anti-lockdown 已經拉左
而BLM呢 最後發生咩事大家心照
2次都係stage 3 lockdown

呢條撚樣淨係奶共都死十次唔夠 又廢
依家要scomo出手停一帶一路
佢去報嘅目的係咩先?有時睇新聞,佢報嘅題材有時啱嘅咪聽,但唔代表佢做每一樣嘢都係啱㗎
上次俾blm遊行7咗依家唔再俾遊行就唔得?
佢反lockdown 唔啱 代表可以亂拉鳩佢?
五毛狗
條友想行中國果套 冇新聞自由 可以不回佢
即係avi參加咗啲右膠反口罩示威?所以被咬?
push
佢係廢呀, 呢樣我知
但係咪「法西斯」, 「極權」,「打壓人權」就肯定唔係囉
佢廢投票個陣唔投佢,但上次佢俾BLM遊行已經俾人屌到七彩
依家anti lockdown / mask 遊行係unlawful, 警察出黎係正常
至於扣左Avi, 呢樣係佢可以去投訴。因為佢有哂片有證據咪port個commander囉。唔好講到同香港一樣咁

但係Lock down + mask係有必要。唔知班人係度嘈乜鳩
唔小心按錯負皮
What
下,佢!?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞