貓癬治療問題

75 回覆
12 Like 1 Dislike
呢d係我獸醫話我聽的,雖然我隻貓有時都會曳入左沖涼房。
但佢兩個月好返哂了(雖然食左好耐藥,因為佢一開始係好嚴重,全身都有)。前兩日睇獸醫,正式宣布好翻,可以打針。
我隻之前都好勁,面同後頸背脊甩左幾撻好大撻
用搽藥 用藥梘沖涼 一排好返之後無再發
你覺得我好唔好幫佢剃多次毛
我諗會對病情有幫助既,但就睇你同貓貓願唔願意
買三條毛沖涼
一個星期沖一次
我會用佢哋用得嘅藥水消毒癬嘅位置
大概一個月會好反
濕疹應該點搞 隻衰嘢唔戴得頸圈 無論水泡同傳統都會好唔開心 但又奶到紅晒
https://www.douxo.com/uk/douxo-products/douxo-pyo/Mousse
我之前個獸醫係開呢隻比我
淨係用過一隻,比唔到太多comment。
但起碼用落冇咩大問題,只係用完之後摸佢d毛會硬左同會hi到手
貓都會濕疹
未聽過
睇下有冇巴絲幫到你
我啲養貓朋友話係 又係紅晒結焦之後有啲黑色班印
望落同人嘅濕疹差唔多
建議睇一次獸醫斷個症先...
嚟緊會
我幾隻貓用e支野沖過幾次涼 到e家兩年都冇復發
一次浸15分鐘
想問下邊度有得買
我自己5隻貓用左2星期搞返店

冇睇過醫生

用中藥藥液,本身人用洗西洗真菌

每日早晚一次直接搽,再俾vit b佢哋食

好快好返
@petwithyou 你tg我

維b我買iherb
@diulilono
我想問去獸醫睇貓癬通常幾多錢?
我上次睇咗千幾蚊 係咪佢食水太深
好睇你去邊間,城大獸醫,享和呢d高級野,診金已經收500,好難平。
最平診金有d收130。
不過如果負擔到,第一次斷症比貴少少唔緊要
如果唔係嚴重問題,之後再去實惠少少既獸醫覆診
貓癬問題一律建議膠體銀, 滴三至五日斷尾, 又唔洗驚藥膏咁比佢食晒
請問係邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞