家長:巴士公司響座位裝充電頭 有冇諗過會電親小朋友?

444 回覆
1119 Like 66 Dislike
小朋友唔好用手機,個插頭窿會電死你
成龍話齋中國人係要管既, 低智家長健康碼要扣分冇得再生
5V 2A個意思其實係5V輸出 2A最大電流
所以其實並唔係一直都有2A輸出,要視乎你插左入去既野有幾大功率/電阻
人體咁高電阻插入去其實根本係極細電流
個留言講得真係岩 佢個女真係好可憐
俾啲常識啦臭閪以為自己好醒
商場門口夠可以夾斷小朋友手指啦
自己唔教好個仔就係其他人責任?
5V電到都冇feel
火都有危險
係屋企一早電死左啦咁
以前果代就算父母識野唔多, 大多都由得仔女天生天養, 由得佢周圍摸周圍走周圍仆..而家果代好多都懶係要培養個天之嬌子, 要放晒入溫室, 呢樣唔得果樣唔得, 一定要參加咩活動, 一定要食咩, 社交媒體多左, 家長圈就係學埋呢 d 野..
個老母冇腦危險d
有駁錯線可能,jam咗220V落去
5v 連痛一痛都冇
usb頭得果5v1a 5v2a 可以點電
細個奶9V電到而家咪仲係生勾勾
仲有啲蠱惑打火機一開就電鳩人
佢嘅講法係講返比呢啲冇腦家長聽
你同個家長講usb幾咁難令到人觸電都冇撚用
周圍都充滿住人眼睇唔到嘅EM wave , 好危險好多軸射,個家長快啲離開地球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞