[一人N個減肥方法]痴肥雪橇拯救計劃

676 回覆
272 Like 5 Dislike
減肥糧 帶佢去游水
不過要過左個冬天先可以去游
全減零食,湯渣
可以白烚南瓜西蘭花比佢
如果佢食的話

頭先收工番屋企𠴱陣咁啱見到
好大舊 好正 大屎忽
但係香港咁嘅天氣 實熱死佢 啲毛又長又厚

哩隻好似係阿拉斯加黎
我估仲係幼犬,成年o個o的成隻獅子咁撚大隻

阿拉斯加真係好撚霸氣
最近點

哇,多謝巴打關心,俾你推返上黎
等我報告下先,減糧已經進行左一排,主要係下就個陣俾半碗乾糧佢食(當係頂下肚)
夜晚就白煮雞肉加少許乾糧俾佢食
基本上每餐都係好快就食哂,可能太少
而行方面就真係耐左好多,最長個次試過行45分鐘 佢攰到喊 (ig放左片)
所以日常大約行30分鐘加5分鐘急步或者跑 佢支持到又唔會太攰

至於游水方面,諗住去彩虹個間,大約4-5舊水一次
但時間方面就星期六日好full
要就返我返工o既時間,預計一月頭就會游到第一次水 放定預告

另外有無巴絲可以推介下港島區狗仔游水o既地方?是關帶住肥野過海都唔係太方便

最後,俾返張近照大家,睇下有無瘦到
減肥糧 帶佢去游水
不過要過左個冬天先可以去游
全減零食,湯渣
可以白烚南瓜西蘭花比佢
如果佢食的話

巴打介紹係彩虹個間有暖水池,好撚正咁
問下獸醫la ,一黎已經老狗 , 顧下個體質唔係後生仔,唔好太劇烈又勞累

如果報告健康正常,唔洗專登狂勁減,慢慢減D咯

獸醫我就無專門帶去驗身
但肥野的確係需要減一減,之前有個明確肚腩仔
ig d 片勁可愛
肥肥地幾q呀 醫生有無話要減肥?
有啲脫水肉糧 好似係for減肥既 有無試過?
最近點

等我報告下先,減糧已經進行左一排,主要係下就個陣俾半碗乾糧佢食(當係頂下肚)
而行方面就真係耐左好多,最長個次試過行45分鐘 佢攰到喊 (ig放左片)
所以日常大約行30分鐘加5分鐘急步或者跑 佢支持到又唔會太攰

另外有無巴絲可以推介下港島區狗仔游水o既地方?是關帶住肥野過海都唔係太方便

無辜樣
巴打你點帶佢過海?
有follow ig
第一眼望落好似瘦左 好鬼得意
Followed 狗奴
最近點

無辜樣
巴打你點帶佢過海?

飛的 有o的司機好撚驚
ig d 片勁可愛
肥肥地幾q呀 醫生有無話要減肥?
有啲脫水肉糧 好似係for減肥既 有無試過?

係一盒盒,好似西莎咁?
帶佢去沙灘得唔得嫁
simple, u feed too much

是咁的,

話說我隻狗係西伯利亞雪橇,幾年前領養返黎,原本都好靚好有霸氣

自從一次大手術之後就變到好懶,加上一段長時間休息,家陣變到好鬼肥

以下係同正常體格比較
正常雪橇: 25~55磅

肥野: 65磅(最肥70磅)

平時會帶佢落街行兩次,每次30分鐘左右
一日食兩餐狗糧(大約300G乾糧一餐) 加 平時湯渣少少肉
為左幫佢減肥,已經減左食量同行多左,但都無乜效果

隻狗家陣肥過懷仔,求各位巴絲幫幫手諗下點樣幫隻肥野減肥

隻肥野成日襯我唔係屋企整D可憐樣.昆我阿媽比零食佢

另外,我開左個IG 諗住分享同紀錄低隻肥野既減肥過程,如果有興趣想睇落去既可以follow下
同埋,想問下巴絲們會想睇o的咩??

IG: https://www.instagram.com/huskycoco_onduty/
我都有follow你呀,西摩
simple, u feed too much

是咁的,

話說我隻狗係西伯利亞雪橇,幾年前領養返黎,原本都好靚好有霸氣

自從一次大手術之後就變到好懶,加上一段長時間休息,家陣變到好鬼肥

以下係同正常體格比較
正常雪橇: 25~55磅

肥野: 65磅(最肥70磅)

平時會帶佢落街行兩次,每次30分鐘左右
一日食兩餐狗糧(大約300G乾糧一餐) 加 平時湯渣少少肉
為左幫佢減肥,已經減左食量同行多左,但都無乜效果

隻狗家陣肥過懷仔,求各位巴絲幫幫手諗下點樣幫隻肥野減肥

隻肥野成日襯我唔係屋企整D可憐樣.昆我阿媽比零食佢

另外,我開左個IG 諗住分享同紀錄低隻肥野既減肥過程,如果有興趣想睇落去既可以follow下
同埋,想問下巴絲們會想睇o的咩??

IG: https://www.instagram.com/huskycoco_onduty/

我老母
帶佢去沙灘得唔得嫁

其實我有試過,但無落水 但好似正常唔俾狗入個area
香港有無啲狗泳池比佢地游水?

btw ig 見過人擺隻哥基入浴缸之後搵幾支竹卡住佢郁唔到
再放水等佢浸住水(唔掂地)
然後放零食喺佢面前引佢游

我見全部都係新界個頭
其實帶去海灘有無得諗

香港啲海灘好似唔俾入

可以去赤柱正灘前小小 有個位玩水上活動
個到都幾多狗去游水

死蠢學左三年都唔識游水
夏天出晒街洗唔洗長開冷氣?

我見全部都係新界個頭
其實帶去海灘有無得諗

香港啲海灘好似唔俾入

可以去赤柱正灘前小小 有個位玩水上活動
個到都幾多狗去游水

死蠢學左三年都唔識游水

正喎屌
無人管?
你件浮衣邊到搵

其實夏天最熱個排會帶佢去剪毛 毛短個陣唔開都ok

剪到點先?

剪到點先?

睇月份啦 ,6,7月個陣最熱,會剪到好短
依張就好似係8月

剪到點先?

睇月份啦 ,6,7月個陣最熱,會剪到好短
依張就好似係8月

唔好見皮呀,好慘架
我frd住緊700呎屋,夏天因為隻husky (佢隻husky完全唔肥,得22kg)
因為開冷氣都開左4000蚊一期電費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞