[LIHKG] Galgame推薦及討論區 32 30/10 アインシュタインより愛を込めて

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咩事,又有花生咩
都係果粒啦,不過chok人好好火
又係俾人屌之後鳩咬人,最後又係要深潛,井狗到底幾歲,但佢個名都聽咗好多年下,點解可以一年鳩過一年
隔離登個galgame post試過佢唔係1001 更加佢根本冇出現過
之後比佢搶開post搶左幾次冇人show佢之後有一日個post 比admin移左去遊戲台 睇死係呢條痴線佬攪小動作
真係心理變態
佢搶po就得 人地開po就唔得
galgame果單
好好奇想望下個po,但係千幾個點搵,放棄
cls,佢一日開20個po都有
高登啲gal po好似都有成9年歷史
[396]
因何事搬galgame post去遊戲台
https://forum.hkgolden.com/thread/5745151/page/1
我搵到移左果個po,想睇佢搶開果個po
2015年 好難搵=.=
首先根本唔會記得井狗咁多個ID入面係用邊個搶POST
咪係 搵到佢當年咩名再講
由po396回帶回到369,一係我太攰睇漏,一係個po del左
唉,見佢個一人聲優po咁好笑,仲想睇下一人gal po係點
呢個真
估唔到gal po都搞
動漫台自古就係台主不可分割既一部分
辣殺google 搵唔到2015 d gal post
首先用2015/井/高登等keyword去search,搵到當時佢其中一個分身個名係惡魔曉美焰
再跟住用惡魔曉美焰同Galgame討論區做keyword去search,發現左po491有相關討論(注1)
台主惡到未爆1001就開定post

為左個紅人榜可以去到幾撚盡

結果就令我懷疑佢係491未1001果陣就開左492

但係繼續睇落去之後就發現左其實係高登御姊台[24]未1001果陣就開左高登御姊台[25]

再用Galgame討論區/遊戲台/移,呢d keyword去search
成功搵到po396(注2)出黎,呢個po係3月25號左右被移去遊戲台既,好可惜既話我由po396向上回帶回左50個po都搵唔到有關搶po既對話

然後重新檢查2015/井/高登之類搜尋記錄,搵到2015年3月24號一個叫"強烈要求復活井台主"(注3)既po,再確認返惡魔曉美焰大約係當年5月開始活躍既,所以有合理理由推測惡魔曉美焰之前既ac已被bam

總結,推斷佢係po396前搶開左一個po n, when n<=396, 然後被無視所以repost gal台,令到po396被移去遊戲台,同時係果段時間被adman bam左而令po n消失

[1] 風祭みやび(2015), [有SEED]Galgame討論區[491]兩周年鳥, https://forum.hkgolden.com/thread/5968765/page/17
[2] 大日向十四也(2015), [有SEED]Galgame討論區[396] 唉..... https://forum.hkgolden.com/thread/5744061/page/1
[3] 金閃閃(2015), 強烈要求復活井台主, https://forum.hkgolden.com/thread/5744545/page/1
search到比google以為我痴左線
Cls
千奇唔好得罪佳奈助(P)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞