切勿參與69九龍大遊行 搞手假民主 不負責任

455 回覆
859 Like 196 Dislike
同意
我去行街

清算師要你幫手,堅係要5萬人like
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=348996869807756&id=107843517256427
邊有文宣成個月咁耐呀
而佢哋係冇回應到呢個post入面嘅任何質疑㗎
只係一味話活動前唔好睇連登
你哋話我淡友又好五毛又好,我都想講一樣嘢,究竟呢一刻做街頭抗爭有乜意義?有啲人話要上國際新聞頭版,但係咁做嘅代價係無數咁多嘅手足被捕,真係值得咩?同埋上頭版可以唔使手足流血,畀錢就得㗎喇,以前已經做過。有啲人又話唔通乜都唔做咩,講真,而家上街你都係博其他國家睇香港姐,你估人哋盲㗎咩,要睇一早睇咗,要做嘢而家已經做緊,跟本而家就已經上升到香港人冇辦法介入,我唔係反對街頭抗爭,我係反對呢一刻做街頭抗爭,你睇下612同71,先不論成唔成功,但係全部人都有共識,全世界都衝緊同一個地方,當時都算擋到惡法,但而家你想衝咩地方?呢一刻又係唔係適合嘅時機去衝?有啲人話唔通食黃店抗爭咩,坦白講我覺得食黃店仲好過街頭抗爭,起碼冇手足會因為食黃店而出事,起碼食黃店係畀緊錢自己人,而唔係畀狗charge限聚令畀2000班狗買子彈。
推一推
唔遊行可以轉行街食黃店振興經濟,得閒再唱下歌,最多唔行出行人路
push
推 一早覺得伏 利申上年6月就出黎
第四波肺炎真係多謝你地
你咁講我又醒起,上年69 612 616我都同啲friend講:
其實單憑遊行係令唔到佢撤回,我哋遊行都唔係遊俾香港政府睇,而係遊俾國際社會睇,利用呢個槓桿效應向香港政府施壓
私怨乎?

廢事炒車
我連佢係邊個都唔知,談何私怨
一早講左 阿豬阿狗都可以上兒登開po吹雞
好心就比少少獨立思考,唔好見正評就上哂腦出出出
搞乜手,只係噏句出嚟啦嘅人咋
遊行人士先係主角,大台收皮啦
唔該借個位嚟

實用 post ,樓主可唔可以置頂?唔該曬

真係想保護自己同埋身邊嘅人?即刻入嚟睇吓!

[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全
https://lih.kg/2185179
大家記得要擁護遊行品牌民陣!

其他都是不對的
大台文化
Same 好過啲人推完自己唔去 一係就唔好推
唔好再捉鬼啦
“入嚟多謝搞手!”
分段

大部份支持你
2000蚊事小, 被拉國安法事大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞