實現每月賺5%,五月份post

356 回覆
26 Like 1 Dislike
金沙月低
3333巴打點睇??
3333巴打點睇??

回購左咁多
似乎已經冇得再俾人沽空
14號公佈深深房會公佈同恆大搞回歸a股搞成點
我估未去到14號都唔會有咩大事發生
點睇285?
3333巴打點睇??

回購左咁多
似乎已經冇得再俾人沽空

跌左兩日, 而家8.33入唔入得過呢
3333巴打點睇??

回購左咁多
似乎已經冇得再俾人沽空

跌左兩日, 而家8.33入唔入得過呢

我覺得至少呢兩個禮拜都係悶局
短期既話不如去強勢股po或者係呢個po揀第二隻買住先
睇長線既話我覺得都有一定潛力入
咁既話我覺得你可以本住有買遲冇買貴既心態入手
一黎恆大係大陸房地產市場業績好
二黎依家都開始有投行同恆大講好說話
三黎個老細有應承會還三分二既永續債
四黎如果佢返到a股既話一黎佢會派特別股息補返之前兩次冇派到既
五黎如

另一面睇就大陸打壓內房市場
同埋返a股有機會失敗
失敗既話會發生咩事冇人知
最後緊係有時會俾人惡意沽空
新手,有10萬閒錢可以投資,應該買咩好?完全冇概念,
應該要睇d咩?
唔想人地俾個no.我就買,我想自己識得去睇
應該要睇d咩?

書局大把書揀
應該要睇d咩?

書局大把書揀

有無邊本書推介 我見到好多都唔知買邊本好
應該要睇d咩?

書局大把書揀

揭下本書睇下邊本睇得明
應該要睇d咩?

書局大把書揀

個人覺得新手睇benjamin graham同巴菲特D書好有得著

利申:新手
5仔息率有六厘幾
買完可以不理
之前有巴打提過799
我見佢呢兩日都係咁升
睇圖又似係不斷破頂
巴打們點睇呢隻野?

今日一落番11.8 附近補咗幾飛
巴打我都想入688
但係諗唔倒咩位入
最理想就廿二蚊
應該要睇d咩?

書局大把書揀

個人覺得新手睇benjamin graham同巴菲特D書好有得著

巴神冇出過書
981係咪出左D咩利好消息

聽講唔知調整咗啲埋
啲人預計佢有派息可能
而部份基金只能持有派息嘅股
可能咁炒上去掛

削減股份溢價,同時又公佈發行多55億股本,所以預計佢會派稅推高股價再用新股本CAP水,係第2度睇到

師兄可唔可以講多少少關於
咩叫削減股份溢價
留名
5仔息率有六厘幾
買完可以不理

而家買算唔算好貴
5仔息率有六厘幾
買完可以不理

而家買算唔算好貴

唔算,現價可以一注

季績靚仔又可以一注

長揸股票分注吸納較為理想
應該要睇d咩?

書局大把書揀

巴神冇出過書

巴菲特冇出書,只有一D人地寫既自傳,但都學到心態
巴打我都想入688
但係諗唔倒咩位入
最理想就廿二蚊

穿22先買啦
巴打我都想入688
但係諗唔倒咩位入
最理想就廿二蚊

穿22先買啦

我見摩根大通廿五蚊有貨
中信廿七蚊
係咪大戶根本唔驚跌
1668 點睇

$1.5 買入35手, 目標$3.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞