(教會比料)你擺低你既要求..我推薦一套動畫/漫畫比你

533 回覆
16 Like 3 Dislike
類似monster果種探討人性同劇情隱喻

不能犯

不能犯

異變者 高度推介
日常輕鬆、有條主線得閒郁下、毒撚向、角色性格鮮明、唔要異世界、分鏡風格特別、最好動畫(唔使自己碌)

要求有點多

我們大家的河合莊
進入遊戲世界 好似刀劍咁之類
最好就主角屈機

NoGameNoLife,唔似刀劍神域,不過符合其他條件

Overload

渡邊君同黑紋碟都睇完
有冇其他

浮戀
睇完庸才 有無類似漫畫介紹
仲有冇戇鳩野推薦

套野好似叫糟能力JK
類似甘栗千子呢類有冇?
類似甘栗千子呢類有冇?

睇完庸才 有無類似漫畫介紹

冇睇過呢套
法國神父飛左我果個
法國神父飛左我果個

邊到
日常輕鬆、有條主線得閒郁下、毒撚向、角色性格鮮明、唔要異世界、分鏡風格特別、最好動畫(唔使自己碌)

要求有點多

我們大家的河合莊

睇過,唔係好合心水,有冇others

要求有點多

我們大家的河合莊

漫畫呢套超班

要求有點多

我們大家的河合莊

漫畫呢套超班

最好係動畫 上網係仲搵到link睇
大約長度係類似漫畫 100話至200話上下
唔洗太長

有自已世界觀 世界觀夠大
例如巨人、鋼鍊
唔洗太長

例如巨人、鋼鍊

魔法禁書目錄
唔洗太長

例如巨人、鋼鍊

魔法禁書目錄

來自新世界
絕園的暴風雨
冒險類
類似DQ咁

類似dq咁純對魔物會好少
但我諗起勇者赫魯庫

差好遠下喎
只少都好似pkmon/動物朋友咁
成team每行一到就幫下人 亦都睇到主角成長咁啦
唔洗太長

例如巨人、鋼鍊

魔法禁書目錄

來自新世界
絕園的暴風雨

來自新世界個性觀念

真係新世界
冒險類
類似DQ咁

但我諗起勇者赫魯庫

差好遠下喎

細個好鍾意睇呢類 依家要我比名反而比唔到你
近年淨係諗到果套「勇者死了」
冒險類
類似DQ咁

但我諗起勇者赫魯庫

差好遠下喎

細個好鍾意睇呢類 依家要我比名反而比唔到你
近年淨係諗到果套「勇者死了」

異世界元素有啲低
有冇SAO走桐狗 打100層boss做final end
類似小鎮有你 堀與宮村 嘅愛情漫畫

最好中途就開始拍拖 由朋友到情侶到結婚最好 講情侶/夫婦嘅故事

唔要d喺埋一齊就完嘅普通戀愛喜劇

I am...
3D彼女
婚後之戀
吶吶吶<----負責堀宮作畫既果個人畫

I am 好好睇不過無咩人氣
類似小鎮有你 堀與宮村 嘅愛情漫畫

最好中途就開始拍拖 由朋友到情侶到結婚最好 講情侶/夫婦嘅故事

唔要d喺埋一齊就完嘅普通戀愛喜劇

I am...
3D彼女
婚後之戀
吶吶吶<----負責堀宮作畫既果個人畫

I am 好好睇不過無咩人氣

慢熱?
睇咗十集到頂唔住棄咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞